Drammerige milieuactivisten veroorzaken smerige uitstoot in Amsterdam

De minst autovriendelijke stad van Nederland is vandaag nog wat slechter toegankelijk voor auto's. De milieuwappies van Extinction Rebellion bezetten er illegaal de Stadhouderskade. De politie is aanwezig om de blokkade op te ruimen.

Blokkade Amsterdam

De werkloze schreeuwlelijks van Exctinction Rebellion kondigden vorige week aan dat ze vandaag de Stadhouderskade bij het Rijksmuseum in Amsterdam zouden gaan blokkeren. De actie werd onmiddellijk door GroenLinks-burgemeester Femke Halsema verboden, maar ze blijkt zelfs geen overwicht te hebben op het milieuvrienden. De activisten kwamen vandaag gewoon alsnog naar de aangekondigde plaats en blokkeren nu de weg.

Uitstoot

Om de stinkende hippies met hun festivaltentjes (ongetwijfeld gemaakt van zelfgesponnen milieukatoen) te verwijderen trok de Mobiele Eenheid van de politie met een horde busjes de stad in. In Amsterdam weigert de ME de nieuwe Mercedesbusjes te gebruiken omdat ze die niet veilig vinden. Gevolg is dat de milieuwappies nu een horde stinkende oude diesels de milieuzones in hebben veroorzaakt. Bedankt, jongens en meisjes. Volgende keer het IJ blokkeren, want daar liggen de echte vervuilers...