Botsauto's. Vier sterren voor Peugeot 208 in nieuwe EuroNCAP-test

De EuroNCAP heeft een kwartet aan nieuwe auto's door de mangel gehaald, en presenteert vandaag zijn bevindingen. Het is een bekend beeld: onveilige auto's worden niet meer gemaakt. BMW scoort de volle mep, Peugeot en Jeep komen nét tekort.
Peugeot 208 crasht

In deze ronde kwamen vier auto's aan de beurt: de BMW 1- en 3 Serie, de nieuwe Peugeot 208 en de Jeep Cherokee. De Bimmers slaagden met vliegende kleuren, en kregen de volle vijf sterren op hun conto. Hierbij deed de 3 Serie het net iets beter dan zijn kleinere 1 Serie-broertje.

Met de Peugeot 208 en de Jeep Cherokee mankeert ook weinig, maar ze liepen de vijfde ster net mis, als eerste modellen die in 2019 getest zijn. De 208 heeft een slechte whiplash-bescherming voor de achterste passagiers. Voornamelijk voor mensen die volwassenen achterin vervoeren wordt de 208 daarom niet aangeraden.  

De Cherokee liet steken vallen op bescherming voor volwassen bijrijders en voor meerijdende kinderen. Ook is de NCAP van mening dat Jeep te weinig bescherming tegen een whiplash biedt. Het is in ieder geval beter dan de eensterrenrating van de Jeep Wrangler in 2018, maar nog niet op het niveau van de Compass uit 2017 (vijf sterren). Plaatjes van de gecontroleerde Carmageddon zetten we, voor uw gerief, onder deze tekst. Het heeft toch iets hypnotiserends, al dat verwrongen staal.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecbe2bcb0732', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });