DS maakt stap naar elektrisch rijden: dit is de DS 3 Crossback E-Tense

Voor een merk dat kampioen is in de Formule E had DS nogal weinig (geen) elektrische auto's leverbaar. Daar komt nu echter verandering in met de DS 3 Crossback E-Tense. De compacte SUV uit Frankrijk heeft een actieradius van 320 kilometer en een 100 kW sterke motor.

DS3 Crossback E-Tense

De DS 3 Crossback is al een aantal maanden op de markt, maar kan vanaf nu ook in het elektrisch worden gekozen. De nieuwe E-Tense legt, zoals alle auto's van DS, de nadruk op luxe en is in allerlei personalisaties te krijgen. Omdat elektrische auto's stiller zijn, heeft DS de auto extra geïsoleerd. Dat klinkt vreemd, maar als het geluid van de motor wegvalt, hoor je de wind ineens veel meer. De DS3 Crossback E-Tense heeft daarom een dikkere voorruit, rondom geluidsisolerend glas en stevigere deurpanelen.

DS vermeldt dat het systeem om remenergie terug te winnen afkomstig is uit de Formule E. Dat kan worden ingesteld met verschillende rijmodi: ECO, NORMAL, SPORT en twee individueel door de bestuurder af te stellen standen.

De 50 kWh-accu kan thuis in vijf uur weer volgeladen zijn en is goed voor een WLTP-rijbereik van 320 kilometer. Op een 100 kW-laadpaal laad de batterij in een half uur voor 80% vol. DS vertelt weinig over de prestaties van de auto als we het over snelheid en accelleratie hebben. De Fransen beperken zich tot de mededeling dat de motor 100 kW en 260 Nm levert.