Relaxte agenten pakken gestolen 911 GT3 in de sneeuw

De politie van West Midlands in Engeland werd opgeroepen vanwege een gestolen 996 GT3. De agenten lieten zich echter niet opjagen.

Relaxte agenten pakken gestolen 911 GT3 in de sneeuw

De meeste achtervolgingen zitten vol stress en spanning. Niet alleen voor degene die weg probeert te komen, maar ook voor de mannen en vrouwen die er alles aan doen om de crimineel tot stoppen te dwingen. Bij de West Midlands Police zijn ze echter blijkbaar wel wat gewend. Een stel politiewagens zette de achtervolging na de melding van een inbraak waarbij een circuit-geprepareerde Porsche zou zijn ontvreemd.

Lekker rustig

Het bleek uiteindelijk te gaan om een 996 GT3. Normaal gesproken zou dat de dief een flink voordeel geven ten opzichte van de schamele dieseltjes van de politie, maar het was nogal glad op de weg. De Porsche kon op het ijzige, soms zelfs besneeuwde wegdek zijn vermogen niet kwijt.

Met dit in het achterhoofd reed de politie rustig achter de hobbycoureur aan tot het mis ging. Het kalme commentaar van de agent maakt de situatie daarbij nogal komisch. Na een onvermijdelijke spin op een rotonde kon de politie de Porsche alsnog klem rijden, al ging dat niet zonder geweld. De verdachte had geen trek om uit te stappen, met de nodige deuken en gesneuvelde ruiten tot gevolg.

Algemeen
  • West Midlands Police via Twitter