Williams FW43B lekt het internet op

Dankzij een hacker zijn de eerste beelden van de Williams FW43B al online. De innovatieve virtuele lancering is daarmee in het water gevallen.

Williams FW43B lekt het internet op

Williams had grootse plannen voor de presentatie van de FW43B. Het zou een innovatief spektakel worden met 'augmented reality'. Via een app zouden kijkers de auto in hun huiskamer moeten kunnen projecteren. Deze app werd helaas voor Williams gehackt, waardoor we de eerste beelden van de nieuwe wagen te vroeg binnen hebben.

Ironisch

De nieuwe livery van de FW43B is het resultaat van een samenwerking met nieuwe titelsponsor Acronis. Ironisch genoeg is Acronis een bedrijf dat zich vooral richt op cybersecurity. Blijkbaar waren ze op de koffie toen hun eigen app gehackt werd. De livery is een flinke breuk met de kleuren van de afgelopen jaren, maar echt spannend of mooi kunnen we het niet noemen. Gelukkig is Rich Energy nergens te bekennen.

Laatste Mercedes

De FW43B is volgens de regels voor zestig procent gebaseerd op de auto van vorig jaar. Volgens de geruchten is het de laatste Williams die een Mercedes-motor in de staart zal hebben. Een partnerschap met Alpine ligt naar alle waarschijnlijkheid op tafel voor 2022.

Stabiel

Aangezien de auto grotendeels hetzelfde is, het nieuwe management gesetteld is en beide coureurs behouden zijn gebleven verwachten we niet veel verandering bij Williams dit seizoen. Het is te hopen voor George Russell en Nicholas Latifi dat het roemruchte team voordeel kan halen uit de soap rondom Haas. De Amerikanen hebben 2021 namelijk al opgegeven, waardoor Williams kans maakt om eens een keer niet als laatste te eindigen in het kampioenschap.

Formule 1
  • Williams Racing