Max Verstappen mag van koninklijk vervoer genieten in Monaco

Het team van Red Bull Racing heeft voor de Grand Prix van Monaco altijd een Red Bull Energy Station in de haven. Om de gasten in ultiem comfort af en aan te brengen heeft het team voor koninklijk vervoer gekozen.

Wajer Max Verstappen

Monaco draait natuurlijk niet alleen om auto's. Het prinsdom is wereldberoemd om de enorme schepen die de haven bevolken. Door de unieke ligging van de Red Bull Energy Station hospitality unit op het water hebben shuttlebusjes weinig zin. Daarom hebben Red Bull Racing en Scuderia Alpha Tauri gekozen voor de pepedure jachten van het Nederlandse Wajer Yachts. Het team van Max Verstappen en Sergio Perez brengt de gasten van Red Bull per Wajer 38 en waarschijnlijk ook wel per Wajer 55 van en naar het VIP-station.

Koninklijke goedkeuring

De jachten van Wajer zijn al jaren in gebruik bij de Grand Prix van Monaco. Dat leverde de nodige bekende klandizie op. American footballer Tom Brady maakt in het prinsdom bijvoorbeeld kennis met producten van de Nederlandse werf. Hij vaart inmiddels in een Wajer 55S en heeft de nieuwste Wajer ook al besteld. Deze Wajer 77 werd vorige maand pas officieel gepresenteerd, maar de Friese werf heeft al tientallen exemplaren van het jacht verkocht. Een andere prominente klant is Koning Willem-Alexander. Als het goed genoeg is voor de Koning, dan is het dat zeker voor Nederland's beste coureur.

Tom Brady op bezoek bij Red Bull Racing in Monaco in 2018.
Formule 1
  • Red Bull Content Pool / Wajer Yachts
  • Wajer Yachts