Valtteri Bottas: 'Verbaasd over Wolff's pitstop beschuldiging'

De Fin is verrast dat hij de schuld kreeg van het pitstop debacle in Monaco. Volgens Valtteri heeft hij niks verkeerd gedaan.

Valtteri Bottas: 'Verbaasd over Wolff's pitstop beschuldiging'

Het was het gesprek van het weekend: de vakkundig vergalde pitstop van Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Monaco. Door een afgeschaafde wielmoer viel de tot dan toe puik race van de Fin compleet in het water. Het incident was extra zuur voor de Fin, aangezien hij een relatief stabiele tweede plek achter Max Verstappen innam en teamgenoot Lewis Hamilton een absolute baaldag had.

Toto's vingertje

In eerste instantie werd het drama geweten aan een technisch mankement, maar teambaas Toto Wolff trok een andere conclusie. Volgens de boomlange Oostenrijker was het allemaal de schuld van Bottas.

Valtteri zou te vroeg in zijn box gestopt zijn, waardoor de monteur rechtsvoor uit balans raakte en de wielmoer onder een ongelukkige hoek eraf probeerde te halen. Hierdoor zou de moer afgeschaafd zijn. Waarom de andere drie wielen zonder problemen gewisseld werden wist Toto dan weer niet te vertellen. Uiteindelijk duurde het 43 uur voordat de moer eindelijk verwijderd kon worden.

Verbazing

Twee weken na de Grand Prix laat Bottas tegenover RaceFans weten wat hij vindt van de beschuldigingen. Hij kan zich niet vinden in de lezing van Wolff en is vooral verbaasd over de uitspraken van zijn chef/manager: "Ik zag de video en volgens mij was de plek waar ik stopte best goed. Dus ik was best verbaasd."

Nooit weer

Ondanks de vreemde trap na van Wolff is Bottas er zeker van dat een soortgelijk incident niet weer kan gebeuren: "Er was een gedetailleerde analyse, natuurlijk. Wat is er gebeurd, waarom gebeurde het, hoe kunnen we voorkomen dat het in de toekomst weer gebeurt. Dus het gaat allemaal om het probleem bestuderen en corrigeren. Dus ik denk dat het team het nu volledig begrijpt en we hebben de correcties ervoor uitgevoerd. Hopelijk hoeven we het niet weer mee te maken."

Formule 1
  • Mercedes Petronas F1