Yes! ACO staat 50.000 fans toe op Le Mans

Goed nieuws vanuit Frankrijk: bij de 24 uur van Le Mans zullen 50.000 toeschouwers aanwezig mogen zijn. Zonder afscheidingen en bubbels.

Yes! ACO staat 50.000 fans toe op Le Mans

Door de aanhoudende coronaperikelen zijn de tribunes bij grote evenementen al meer dan een jaar leeg. Wanneer er wel toeschouwers toegelaten worden is het onder zeer strenge voorwaarden en wordt er gebruik gemaakt van afscheidingen en bubbels. Bij de Grand Prix van Spanje moest het beperkte clubje van duizend fans bijvoorbeeld op hun aangewezen plaats blijven zitten en ten alle tijden een mondkapje dragen. Volgens Pierre Fillon, president van organisator ACO, komt daar binnenkort verandering in bij de 24 uur van Le Mans.

Bubbels

Voorafgaand aan de race van vorig jaar had de ACO gehoopt 50.000 man in tien afgesloten bubbels van elk 5000 onder te kunnen brengen. Destijds was dit helaas toch teveel gevraagd, waarna het evenement achter gesloten deuren plaatsvond. Voor de editie van 2021 wordt het plan echter niet opnieuw van stal gehaald. Fillon heeft er vertrouwen in dat hetzelfde aantal dit keer zonder bubbels langs de baan kan zitten: "Er zijn geen plannen voor bubbels deze keer, dus we verwachten 50.000 toeschouwers zonder afscheidingen. Het enige wat we zullen doen is de stroom van mensen managen zodat we er zeker van zijn dat er geen grote groepen mensen zich op een plek verzamelen."

Meerdere plekken

In eerste instantie zal er een enkel gebied zijn waar toeschouwers vrij rond zullen kunnen lopen. Het gaat om de sectie tussen Maison Blanche en Tertre Rouge. Fillon is nog in gesprek over de mogelijkheid om de tribunes bij Mulsanne en Indianapolis/Arnage ook open te zetten voor het publiek. De plannen zijn in lijn met de aanpak van de Franse overheid. Momenteel geldt een beperking van 5000 mensen voor grote evenementen. Deze vervalt echter op 30 juni. De 24 uur van Le Mans staat gepland voor 21 tot 22 augustus. Of de kaarten van vorig jaar nog geldig zijn is niet duidelijk.