Giga-camper rijdt circuit op bij IMSA-race

Een fan in een enorme RV vond het een puik idee om het circuit op te rijden tijdens een rode vlag. Erg ver kwam hij gelukkig niet.

Giga-camper rijdt circuit op bij IMSA-race

Ze zijn mateloos populair in de States: Recreational Vehicles. De voor Europese maatstaven vaak flink uit de kluiten gewassen campers duiken vooral bij sportevenementen veel op. Bij autoraces is dat uiteraard niet anders: met grote luifels, zwembaden, en barbecues to hun beschikking vieren Amerikaanse racefans het hele weekend feest.

Voor één van de aanwezigen bij de IMSA-race op Lime Rock Park ging de feeststemming helaas wat te ver. Een fikse regenbui leidde tijdens een trainingssessie tot een rode vlag-situatie, waarbij een RV-bestuurder zijn kans zag zelf even wat rondetijden te klokken.

Meteen gepakt

De camper-coureur draaide in tegengestelde richting het circuit op, maar zijn joyride was van korte duur. Met dank aan oplettende marshals werd de bus vrijwel meteen klemgereden. Gelukkig probeerde de ramptoerist zich niet te verzetten. De man werd kort daarop ingerekend door de lokale politie op verdenking van gevaarzetting.

De RV werd na het incident in beslag genomen en overgedragen aan de Connecticut State Police. De bus werd prominent voor de ingang van het kantoor van de politie geparkeerd om een voorbeeld te stellen. Dat leek te werken: de rest van het weekend verliep zonder problemen.

Algemeen
  • PublicDomainPictures.net