Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 is tof verjaardagscadeautje

Het 25-jarige bestaan van Manthey Racing wordt in stijl gevierd met een leuk speciaaltje geinspireerd op de bekende 'Grello'-racer.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 is tof verjaardagscadeautje

De letters MR zie je alleen op de meest verfijnde, extreme en snelle modellen van Porsche. De afkorting staat voor Manthey Racing, een raceteam dat in 1996 opgezet werd door voormalig DTM-coureur Olaf Manthey. Het team richtte zich voornamelijk op de Porsche Carrera Cup en Supercup en werd uiteindelijk zo goed in het prepareren van platgeslagen Kevers dat het in 2013 ingelijfd werd bij de Duitse fabrikant.

Olaf Manthey was de eerste Carrera Cup Deutschland kampioen in 1990.

MR

Met een meerderheidsaandeel van 51% begon Porsche de richting van het bedrijf te beïnvloeden. De nauwe samenwerking leverde MR-pakketten op voor de Cayman GT4, 991 GT3 en GT2 RS. Om het vijfentwintig jarige jubileum van het team te vieren komt Manthey Racing met een speciale variant van dat laatste model. De GT2 RS Clubsport 25 combineert het gebruiksgemak van het standaard model met een aerodynamisch pakket geïnspireerd op de GT3 R racewagen.

'Grello'

De 25 is een hommage aan de 'Grello', de groen en gele GT3 R waarmee Manthey succesvol is geweest bij de legendarische 24 uur van de Nurburgring. Naast de groene en gele details merk je dat vooral aan het agressieve aerodynamische pakket. Het zijn uiteraard niet zomaar een paar lukraak opgeplakte spoilertjes. Onderhuids is de 25 wezenlijk anders dan de standaard GT2 RS Clubsport.

De grootste verandering is het verplaatsen van de radiateur naar het midden van de neus. Bij een standaard 911 zitten er twee op de hoeken, waar ze niet alleen minder lucht krijgen, maar ook zeer kwetsbaar zijn. De grotere radiateur maakte de extra exemplaren in de flanken overbodig, waardoor de grote luchtinlaten in de achterste spatborden verkleind konden worden. Ook heeft de voorbumper op de hoeken extra dive planes gekregen door de vrijgekomen ruimte.

30 stuks

Net als de standaard GT2 RS Clubsport en de exotische 935 'Moby Dick' heeft de 25 een 3,8 liter twin turbo zescilinder boxer met 700 pk aan boord. Het vermogen gaat via aan 7-traps PDK naar de achterwielen. Manthey gaat slechts dertig exemplaren van de bijzondere GT2 bouwen. Een vreemd getal gezien het jubileum, maar dat terzijde. Je kunt de scrabble-waardige Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 bestellen vanaf 525.000 euro exclusief belastingen. Een kentekenplaat kun je er voor dat bedrag helaas niet bij krijgen.

Cargasm
  • Porsche