Snoepje van de week: Mercedes-Benz E55 AMG T-Modell 

We hebben tussen de exclusieve supercars en oogverblindend dure klassiekers zomaar een betaalbaar pareltje gevonden. Met deze originele AMG powerstation sta je nooit voor schut.

Snoepje van de week: Mercedes-Benz E55 AMG T-Modell 

Tegenwoordig wordt je doodgegooid met AMG-modellen van Mercedes. Elk model dat maar een snufje extra vermogen gekregen heeft krijgt de drie pretletters mee. A35, GLC43, E63S, AMG GT 73e 4-door met extra dip, je ziet door de bomen het bos niet meer. Pakweg twintig jaar geleden was dat echter compleet anders. Tot 1999 was AMG namelijk nog gewoon een onafhankelijke tuner die toevallig veel met Mercedes-Benz deed. Het merk met de ster stuurde op bestelling kale chassis naar Affalterbach, waar AMG er vervolgens een eigen draai aan gaf.

Powerstation

Deze bescheiden uitziende stationwagen is een van die creaties. Voor de W210 E-klasse bedacht AMG een breed scala aan varianten: het begon met de E36 AMG met drieliter zescilinder, gevolgd door de E50, E55, E60 en E60 6.3, allen met een dikke V8. Het model dat we hier zien valt precies in het midden. De E55 kreeg een 5,4 liter M113 achtcilinder met drie kleppen per cilinder mee. Het vermogen lag op 354 pk en 530 Nm aan koppel. Via een automatische vijfbak bereikt de indrukwekkende power de achterwielen.

Kotsmisselijk

Een auto met minder dan 400 pk is tegenwoordig een lachertje in dit segment, maar de E55 krijgt de kids en de labrador net zo makkelijk kotsmisselijk. Nul naar honderd is gepiept in 5.9 seconden en de top is een afgeregelde 250 kilometer per uur. Dit alles gebeurt in het hoogst mogelijke comfort en de beste veiligheid die 1999 te bieden had: elektrische buitenspiegels, elektrische stoelverstelling, elektrische ramen, climate control, traction control, ESP, ABS, airbags, boordcomputer, emergency brak assist, parkeersensoren, centrale vergrendeling, panoramadak en heerlijk zachte, verwarmbare lederen stoelen met een pneumatische lendensteun. Bovendien biedt de forse wagon zeeën van ruimte.

Grondig aangepakt

Volgens verkoper Ackermann heeft de brute Mercedes recent al het relevante onderhoud gehad. De motor is volledig nagekeken, alle vloeistoffen zijn vervangen en de remmen zijn ook nog even vernieuwd. Ook niet onbelangrijk: de roestproblemen waar de W210 berucht om geworden is zijn al grondig aangepakt. De auto zal dus niet zo snel zijn voorste veerpoten afstoten.

Koopjesknaller

De unieke AMG hoeft voor de verandering niet voor ettelijke tonnen over de toonbank. De vraagprijs staat op slechts €10.900. Ackermann waarschuwt ons alvast dat een goede W210 AMG een potentiële klassieker is, net als de 500E. Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. De auto voor een prikkie meenemen gaat lastig worden: het hoogste bod zit al op 9.100 euro. Heb je toch interesse? De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Ackermann via Marktplaats