Rolls-Royce stationwagon met ingebouwde douche te koop

Met deze unieke Silver Seraph ben je het mannetje bij de zeilclub: de grote estate is volledig ingericht op hobby's voor oud geld.

Rolls-Royce stationwagon met ingebouwde douche te koop

Een 'luxe auto' is een subjectief begrip. Het is maar net waar je de prioriteit op legt. Tegenwoordig zien we luxe vooral als het hebben van de nieuwste, beste meest geavanceerde gadgets: alles moet automatisch gaan. En boven alles moet die techniek verwerkt worden in een enorme, smakeloze nep-offroader. Bij deze 22-jaar oude Rolls-Royce zijn die memo's nooit niet aangekomen. De Silver Seraph is namelijk ingericht op een meer traditionele vorm van luxe.

Soepele super-station

Om te beginnen is de Silver Seraph omgebouwd tot stationwagon, wat de auto volledig uniek maakt. De conversie is niet gedaan voor de looks, maar juist om de auto praktischer te maken. Het met zacht beige leer en donker hout beklede interieur is ingericht voor recreatie in het hoogst mogelijke comfort.

De basis is in ieder geval al goed. Het oude Engelse chassis is namelijk voorzien van een, 326 pk-sterke 5,4 liter BMW V12 en vijftraps automaat, als onderdeel van de gefaseerde overname van Rolls-Royce door het Duitse merk.

Ondanks een koppel van 490 Nm zijn de prestaties bescheiden: de 2400 kilo zware sedan-versie 'sprint' naar de 100 in 7.6 seconden en stopt bij een aardige 225 kilometer per uur. Deze stationwagon zal dankzij het extra gewicht nog wat langzamer zijn. Een goede vluchtauto is het dus niet. Maar dat maakt niet uit. Jij hebt geld, je hebt geen haast.

Je komt niets tekort in de Silver Seraph

Recreatie-Rolls

Een blik op de laadruimte maakt alles duidelijk. Naast een set paraplu's en met het interieur matchende reistassen vind je daar houders voor champagneflessen en glazen, en kun je de vloer omklappen naar een met prachtig blauw tapijt bekleed picknick-tafeltje. De meest opvallende optie vind je echter in de afdekking van de linker wielkast. Daar is namelijk een douchekop geïnstalleerd.

De kofferruimte is multifunctioneel.
Champagne, monsieur?

Maar wat moet een Rolls-Royce nou met een douche? Simpel: als je samen met je welgestelde aristocratische vrinden klaar bent met de vossenjacht kun je een tafeltje neerzetten om onder het genot van een goed glaasje bubbels na te genieten.

Vieze laarzen? Geen probleem! Even de douchekop erop en je kunt zonder het tapijt te verpesten weer instappen. Ook handig voor de hond. Je kunt natuurlijk ook lekker gaan zeilen op je dure catamaran, of waterskiën achter je dikke jacht en na afloop je wetsuit lekker uitspoelen.

Oldschool cool

Ondanks de ouderwetse insteek van de Rolls kom je eigenlijk niets tekort. De auto beschikt over dual-zone airconditioning, navigatie, cruise control, verwarmde en elektrisch verstelbare stoelen rondom, stuurbediening, zelfdimmende binnenspiegel en een satelliettelefoon. Maar aan al dat moois hangt natuurlijk een flink prijskaartje.

De Silver Seraph staat bij Magni & Carnevale Motors in het Italiaanse Verona. De exclusieve autohandelaar zegt alle documentatie inclusief foto's bij de hand te hebben, waarin de stationwagon-conversie tot in de kleinste details vastgelegd is.

De unieke estate is volgens M&C 162.500 euro waard. Daar heb je makkelijk een veel nieuwere luxe wagon voor, maar volgens ons is niets is zo understated, smaakvol, uniek en cool als deze Rolls. Geïnteresseerd? Poets je Italiaans (of Google Translate) op en neem een kijkje.

Cargasm
  • Magni & Carnevale Motors