Fernando Alonso blijft nog een jaartje bij Alpine

De tweevoudig wereldkampioen heeft vandaag bijgetekend bij de Franse formatie. Alonso zal in ieder geval in 2022 nog in een blauwe overall rondknallen.

Fernando Alonso blijft nog een jaartje bij Alpine

Het was nogal een verrassing toen afgelopen winter Fernando Alonso werd aangekondigd als de vervanger van Daniel Ricciardo bij het Renault/Alpine team. De op dat moment 39-jarige Catalaan had na een dramatische stint met McLaren al sinds 2018 geen Grand Prix meer gereden. Alonso zat zelf al midden in het typische leven van een F1-pensionado: hij deed gretig mee op Indianapolis, Le Mans en de Dakar rally. Ondanks alles meende de oude grootmeester dat hij nog steeds genoeg achter de hand had om van zijn comeback een succes te maken.

Trage start

De terugkeer liep echter niet van een leien dakje. Na een fietsongeluk in Zwitserland begon Fernando aan het seizoen met een vers gerepareerde gebroken kaak. De eerste paar races verliepen dan ook moeizaam: niet door de verwonding, maar door de tijd die nodig was om te wennen aan de Alpine A521.

Esteban Ocon was aanvankelijk duidelijk de snellere van de twee, maar Alonso heeft het gat sindsdien gedicht. Een geweldig elf ronden lang gevecht met Lewis Hamilton op de Hungaroring is tot nu toe het kroonstuk op zijn 'rookie'-seizoen. Mede door het harde en intelligente verdedigingswerk van Fernando kon Ocon er uiteindelijk met de winst vandoor gaan.

Jaartje erbij

De hervonden vorm heeft Alonso en Alpine duidelijk gemotiveerd om met elkaar verder te gaan. Het eenjarige contract voor 2021 is vandaag met nog een enkel jaartje verlengd. Beide partijen houden dus duidelijk wel rekening met andere opties voor de toekomst. In en interessante codetaal leken Fernando en Esteban op Twitter al een voorproefje te geven op de aankondiging.

Positieve herinneringen

In het verplichte persberichtje legt Alonso uit waarom hij nog een jaartje blijft:

"Ik erg blij dat ik de verlenging van het contract met Alpine F1 Team voor 2022 kan aankondigen. Ik voelde me vanaf het moment dat ik terugkeerde bij het team meteen thuis en ik ben met open armen ontvangen. Het is een plezier om weer met een paar van de slimste mensen in onze sport te werken in Enstone en Viry-Châtillon. Het is een lastig seizoen voor iedereen, maar we hebben als team progressie getoond en het resultaat in Hongarije is daar een goed voorbeeld van."

"We richten ons op de meer positieve herinneringen voor de rest van het seizoen maar zeker ook voor het volgende seizoen met de komst van de nieuwe regels in de Formule 1. Ik ben altijd een grote supporter geweest van de noodzaak voor een gelijk speelveld en verandering in de sport en het seizoen van 2022 zal daar een geweldige kans voor zijn. Ik kijk uit naar de rest van dit jaar en om naast Esteban voor Alpine te racen in 2022."

Formule 1
  • Alpine F1 Team