Fernando Alonso moest opgeven door een sandwich-verpakking 

Alonso's indrukwekkende comeback in Bahrein werd verstoord door remproblemen. De oorzaak bleek een lullig papiertje te zijn.
@media (max-width: 679px){#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdc41cbcc9 img{#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdc41cbcc9 img{#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdc41cbcc9 img{#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65dcdc41cbcc9 img{#fig-65dcdc41cbcc9 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Fernando Alonso moest opgegeven door een sandwich-verpakking 

We hadden er aanvankelijk een hard hoofd in, maar Fernando Alonso is nog steeds in vorm. De 39-jarige Spanjaard was ondanks zijn recente operatie het hele weekend in Bahrein bijzonder competitief in de nieuwe Alpine. Op de zaterdag wist de tweevoudig wereldkampioen zich te kwalificeren als negende. Teamgenoot Esteban Ocon bleef steken op een zestiende plaats. Ook tijdens de race was Fernando prominent aanwezig in de top 10. De veteraan voerde een vermakelijke strijd met mannen als Sebastian Vettel, Yuki Tsunoda en Carlos Sainz Jr.

Remproblemen

Na 32 ronden was het echter over voor Alonso. De voorste remmen van zijn A521 leken al een paar ronden bijzonder heet te zijn. Via de boordradio kreeg Fernando te horen dat de achterremmen het begeven hadden. Uit veiligheidsoverwegingen besloot het team de auto uit de race te halen. Na de race werd duidelijk wat de oorzaak precies was.

Tegenover Autosport schetste Alpine-teambaas Marcin Budkowski de situatie: "Na zijn eerste stop hadden we een klein probleem waardoor we genoodzaakt waren om de motorstand van de auto terug te draaien. Na de tweede stop vloog een sandwich-verpakking de achterste brake duct in van Fernando's auto. Dit leidde tot hoge temperaturen en veroorzaakte wat schade aan het remsysteem, dus we moesten stoppen om veiligheidsredenen. Het was een zeer onfortuinlijke race voor Fernando gezien zijn prestaties."

Slordig

Waar het papiertje precies vandaan kwam is niet bekend, maar omdat het in de pits gebeurd zal het waarschijnlijk aan een slordig teamlid gelegen hebben. Heel veel publiek zien we immers helaas niet meer tijdens Grand Prix.

Alonso kan er niet mee zitten. De Spanjaard heeft genoten van zijn comeback: "Allereerst was het geweldig om weer te racen in de Formule 1. De start was leuk, we pakten een paar plaatsen en ik had vermakelijke gevechten met oude collega's. Daarentegen was het teleurstellend dat ik de finishvlag niet gehaald heb. Het middenveld zat erg dicht bij elkaar en een paar tienden lijken de volgorde al flink te veranderen. Ik denk dat het een zeer interessant en competitief seizoen zal zijn. We gaan het opnieuw proberen en hard vechten op Imola."