Alpine F1 toont definitieve livery

Na de weinig bijzondere teaser heeft Alpine F1 eindelijk het doek getrokken van de definitieve variant van de nieuwe A521. De blauwe bolide moet het merk aan de kop van het middenveld brengen.

Alpine F1 toont definitieve livery

Na vijf jaar Renault is er nu Alpine F1 Team. Voor het eerst mag het sportieve submerk op eigen benen staan aan de top van de autosport. Althans, in naam. De A521 is zoals we weten voor meer dan de helft gelijk aan de Renault R.S.20 van vorig jaar, aangezien de grote regelwijzigingen opgeschoven zijn naar 2022. Onder de licht gewijzigde regels voor 2021 hoopt Alpine toch de aansluiting te kunnen vinden met de kop van het veld.

Toch blauw

In de teaser begin januari liet Alpine een soort test livery zien met overwegend zwart en de bekende rood/wit/blauwe elementen die verwijzen naar de Franse vlag. Via de extreem langzaam lopende livestream krijgen we te horen dat de kleuren ook moeten verwijzen naar de Britse Union Jack, een referentie aan de locatie van de oude Renault-fabriek in Enstone. De test livery is verder vrijwel ongewijzigd gebleven, maar de zwarte delen zijn ingekleurde met het traditionele Alpine blauw. Esteban Ocon moest de onthulling alleen doen, aangezien Alonso nog steeds aan het herstellen is van zijn fietsongeluk.

De livestream liep niet bijzonder soepel.

Middenveld

Afgelopen seizoen was Alpine's voorloper Renault in een nauwe strijd om de derde plek in het kampioenschap verwikkeld met Racing Point en McLaren. Het team leek lange tijd kans te maken, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats. Wel werden er drie podiums gescoord: een door Esteban Ocon in Sakhir, en twee door Daniel Ricciardo op de Nurburgring en Mugello, tot groot ongenoegen van toenmalige teamchef Cyril Abiteboul. Met de Alpine A521 moet die positieve lijn doorgezet gaan worden.

Alonso

Naast Esteban Ocon heeft Alpine tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso weten te strikken om Daniel Ricciardo te vervangen. De Australiër zocht zijn heil bij McLaren, het team dat als Renault-klant ironisch genoeg twee plekken voor het fabrieksteam eindigde in 2020. Alonso's ervaring moet Alpine doen slagen waar Renault gefaald is: een titelkandidaat worden.

Toch is 2021 vanwege de bijzonder omstandigheden vooral een leerjaar om een band tussen nieuwe teamchef Marcin Budkowski, Alonso en Ocon te scheppen. In 2022 moet Alpine definitief de strijd aangaan om podiumplaatsen met Ferrari, McLaren, Red Bull en Mercedes.

Formule 1
  • Alpine F1 Team