Straatlegale 3000+ pk Bentley dragster te koop

Met deze moddervette Conti laat je in stijl alles en iedereen staan bij het stoplicht.

Straatlegale 3000+ pk Bentley dragster te koop

In de dragracerij kun je het binnen de grenzen van het reglement zo gek maken als je zelf wilt. Zo lang je weet wat je doet en je het kunt betalen is er bijna geen limiet aan wat er mogelijk is. De Brit Steve Neimantas vulde het plaatje door een nietsvermoedende Bentley Continental GT te versmelten met een pure Pro Stock dragster. De perfect functionerende luxe GT werd volledig gestript en voorzien van nieuwe subframes voor en achter. Van de neus van de Conti bleef afgezien van het plaatwerk bijzonder weinig over.

Klassieke power

De standaard zesliter W12 en aanverwante onderdelen werden van de hand gedaan, waardoor Neimantas zomaar 13.000 pond terugverdiende. Een prima deal, aangezien hij de complete auto voor £19.00 aangeschaft had. De ingewikkelde twaalfcilinder werd daarop vervangen door een dikke 10,2 liter Chevrolet big block V8, aangevuld door twee enorme turbo's. Het doel van 2.500 pk werd ruimschoots overtroffen. De Bentley zet maar liefst 3129 pk op de achterwielen!

Straatracer

Ondanks het feit dat alleen het dak, zijpanelen en lichten nog origineel zijn heeft de Continental vanwege de lakse Britse regels z'n kenteken kunnen behouden. Dat betekent dat je gewoon de straat op mag met een wagen die binnen een seconde naar de honderd sprint en de kwartmijl afrondt in 7,39 seconden. Daarbij haalt de Bentley een topsnelheid van 333 kilometer per uur. Waar de machine toe in staat is op een langere baan durven we niet te zeggen. Met dank aan de extra stoel zou je een maatje mee kunnen nemen om het te testen.

Serieuze interesse

Zes jaar nadat de super-Conti gecreëerd werd staat de auto te koop op motorsport marktplaats Racecarsdirect.com. Verkoper Academy Motorsport Limited noemt geen vraagprijs, maar weet wel te melden dat er meer dan 300.000 pond in het project gestoken is. Uiteraard wort er alleen op serieuze interesse gereageerd. Zie jij jezelf al Golfjes uitdagen in de meest onsubtiele en minst beschaafde Bentley aller tijden? De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Racecarsdirect.com
  • Smiggs454