De Fast & Furious Mitsubishi Eclipse kan van jou zijn

Jazeker, een van de originele Eclipses gaat het veilingblok op. Het groene gevaarte is echter lang niet zo snel als in de film.

De Fast & Furious Mitsubishi Eclipse kan van jou zijn

Inmiddels mogen we ons alweer opmaken voor de tiende Fast Saga-film. De franchise is met elk nieuw hoofdstuk steeds extravaganter en lachwekkender geworden, maar van het Amerikaanse veilinghuis Mecum Auctions krijgen we een ticket naar simpelere tijden. Één van de Mitsubishi Eclipses gebruikt in het origineel van 2001 wordt binnenkort namelijk te veil aangeboden. De felgroene sportcoupe opende twintig jaar geleden de franchise, maar werd midden in de film genadeloos opgeblazen.

"Buck-car"

Helaas voor diehard fans is dit niet de zogeheten 'hero-car', het best afgewerkte model dat gebruikt wordt voor close-up shots met de acteurs. Gelukkig is het echter ook geen stuntwagen of de 'mic-rig'-wagen, de auto die opengesneden wordt voor close-up interieurshots. De Eclipse deed namelijk dienst als 'buck-car', wat betekent dat de auto volgehangen werd met camera's voor relatief rustige rijdende shots. Zonder het intensieve stuntwerk liep de Mitsubishi dus geen risico om beschadigd te worden. Van de zes auto's die er voor de film gebruikt zijn is dit dus een van de nettere.

'Druk op NOS!'

Ondanks het snelle uiterlijk valt er helaas weinig te beleven in de Eclipse. Onder de kap vinden we namelijk een tweeliter Chrysler 420a viercilinder met welgeteld 140 pk. Via een viertraps automaat worden de paarden op de voorwielen losgelaten. Wie hoopte op een vuurspuwende Evo-coupe komt dus bedrogen uit. De sprint van nul naar honderd duurt bijvoorbeeld maar liefst 11.2 seconden. De eindeloze drag race uit de film kun je dus perfect naspelen.

Recordbreker

De niet bijzonder snelle en furieuze Mitsubishi zal op 6 januari te veil worden aangeboden bij de Kissimee-veiling van Mecum. Van een minimumbedrag is nog geen sprake, maar gezien de recordbrekende veiling van de Toyota Supra Turbo uit dezelfde film zal de wagen waarschijnlijk niet voor een paar stuivers op te halen zijn. Alvast even de advertentie bekijken? Dat kan hier.

Cargasm
  • Mecum Auctions