F1-topmannen: 'Circuit Saoedi Arabië zal op het nippertje klaar zijn'

Het stratencircuit van Jeddah staat nog altijd in de steigers, maar volgens de bekende F1-bobo's komt het allemaal toch gewoon goed.

F1-topmannen: 'Circuit Saoedi Arabië zal op het nippertje klaar zijn'

Op 5 december (jawel!) doet de top van de autosport voor het eerst de top van de controversiële oliestaten aan. Met behulp van een onmetelijk zak geld heeft kroonprins Mohammed bin Salman Al Saud het F1-circus naar de straten van Jeddah kunnen halen. Althans, dat is de bedoeling. De bouw van het circuit loopt namelijk flink achter. Met minder dan drie weken te gaan tot de start van het GP weekend staat Jeddah Corniche nog altijd in de steigers. Het duurt zelfs zo lang dat de virtuele versie al beschikbaar is.

Het spant erom

Volgens sportief directeur Steve Nielsen, de man verantwoordelijk voor het op gang helpen van nieuwe evenementen, balanceert het project op het randje. Zelfs nu de crews het klokje rond werken zal het erom spannen of het circuit op tijd klaar zal zijn:

"De organisatie loopt tegen de limiet aan. Het is een ambitieus project, [maar] het zal een geweldige faciliteit zijn. Ze zitten op de limiet, maar ze werken letterlijk 24/7 door, zoals ze al een flinke tijd gedaan hebben. Ik zag wat foto's vanochtend en ze hebben een hoop vooruitgang gemaakt. Maar er is nog steeds een hoop te doen. Dus het zal er echt om spannen. Maar ze zullen het klaar krijgen. Alles dat we nodig hebben om veilig te racen, zullen we hebben. Daar ben ik zeker van."

Keurmeester Masi

Raceleider Michael Masi is vandaag vanuit Qatar overgevlogen om een kijkje. Hij is de eindverantwoordelijke voor de goedkeuring van het circuit. De Australiër is er zeker van dat het allemaal goed komt:

"Zoals ik vorige week zei, ik heb er alle vertrouwen in dat het klaar zal zijn. De vlucht van drie uur [vanuit Qatar] maakte het makkelijk om een kijkje te komen nemen. Het zou hoe dan ook heel spannend worden. Daar is geen twijfel over. Alles dat ik gezien heb, de voortgang dag op dag en week op week was geweldig de laatste keer dat ik er was."

Promo Domenicali

F1-opperhoofd Stefano Domenicali was vooral heel, heel, héél erg positief. Over alles. De Italiaan deed de grootste moeite om de promotor, het evenement en het circuit de hemel in te prijzen:

"Ik denk dat we vertrouwen hebben in een promotor die dag en nacht werkt, zelfs nacht en dag, om op zijn bestemming te komen. En ik ben er zeker van dat ze het top zullen afleveren. Maar ze werken echt heel, heel hard. En je zult het niveau van hun investeringen zien. Het zal perfect zijn, dat weet ik zeker, volgend seizoen, maar het zal ook al heel, heel, heel goed zijn voor dit jaar. Het is mogelijk dat niet alles af is, maar de baan zal af zijn, de prioriteit. Maar je zult het niveau van de show die ze er zullen brengen ook zien. Ze zijn allemaal opgewonden, een hoop werk is gedaan. Dus het is echt goed."

Formule 1
  • Formula 1