Chinees merk vraagt patent aan voor klassieke vierdeurs Corvette

Songsan Motors heeft een nieuw niche verzonnen: een vierdeurs versie van een brutaal gejat Amerikaans ontwerp. De nep-Corvette is onderhuids bovendien ultra-modern

Chinees merk vraagt patent aan voor klassieke vierdeurs Corvette

Chinezen en originele ontwerpen: het gaat eigenlijk nog niet samen. Keer op keer doen de relatief piepjongen merken uit het enorme land hun best om mee te liften op vergane glorie van westerse merken.

De kopieën van de originele BMW X5, Porsche Macan en de Range Rover Evoque staan bijvoorbeeld nog duidelijk op het netvlies. Helemaal nadat de neppe tegen de echte aanreed. De kopieerdrift is nog lang niet voorbij: afgelopen zomer werd het patent op de lijnen van de klassieke Volkswagen Kever nog toegekend aan Great Wall.

ORA Punk Cat

SS Dolphin

In dezelfde categorie als de Great Wall ORA Punk Cat vinden we de Songsan SS Dolphin, een replica van de eerste generatie Corvette. De cabrio werd vorig jaar gepresenteerd en staat op het chassis van de BYD Qin Pro, een voorwielaangedreven middenklasse sedan.

Onder de kap vinden we een 1,5 liter viercilinder turbomotor met 154 pk, gekoppeld aan een 150 pk elektromotor. Dat is een ronduit bizarre formule voor een replica van een klassieke Amerikaanse sportwagen, maar de Dolphin is wel geprijsd als een exclusief luxeproduct: omgerekend moet het wagentje €74.000 opbrengen.

BYD Qin Pro
Songsan SS Dolphin

Niches vullen

Net als grote luxemerken zoals BMW, Audi en Mercedes is Songsan verleid door de drang om elke vreemde niche op te vullen met een nieuw model. Daarom krijgt de SS Dolphin binnenkort gezelschap van een vierdeurs broertje. Aangezien de tweedeurs versie al op het chassis van een sedan staat is er aan de wielbasis niets veranderd. Songsan heeft simpelweg de voorruit iets naar voren gezet en de voordeuren ingekort. Et viola! We hebben een 'Corvette C1' sedan.

De nog naamloze sedanversie krijgt uiteraard dezelfde aandrijflijn als het origineel. Niets om blij van te worden dus, zeker niet als je het eindresultaat eens goed bekijkt. Het model lijkt wel een afgewezen ontwerp voor een GTA-game.

Mooi durven we hem niet te noemen, maar volgens Songsan is de vierdeurs Corvette wel schoon. Je kunt namelijk maar liefst 100 kilometer op de elektromotor rond tokkelen. De gecombineerde actieradius bedraagt zo'n 500 kilometer. Wat de wagen moet gaan kosten is nog niet bekend, maar afgaande op de prijs van de SS Dolphin zal het ding geen koopje worden.

Het is nu nog afwachten wat Songsan nog meer zal doen met de Corvette-kloon. Een hatchback? Stationwagon? SUV? Crossover? Pickup? Busje? The sky is the limit.

Nieuws
  • Songsan Motors