Joyriders rijden auto in puin op Albert Park F1 circuit

Na twee jaar zonder Grand Prix sloeg de verveling toe voor een drietal in Melbourne. Gewapend met een gestolen Holden Astra gingen ze het Albert Park F1-circuit te lijf, met een voorspelbaar resultaat.

Joyriders rijden auto in puin op Albert Park F1 circuit

Het lijkt al tientallen jaren geleden, maar in 2019 was er zowaar een Grand Prix van Australië op het stratencircuit van Melbourne. De traditioneel vrij saaie race werd gewonnen door Valtteri Bottas, gevolgd door Lewis Hamilton en Max Verstappen. Het enige memorabele moment was Daniel Ricciardo's ongelukkige uitstapje over het gras bij de start, waarbij hij de voorvleugel van zijn Renault verloor.

Oude tijden herleven

Voor een lokaal drietal was zelfs de herinnering aan die saaie race genoeg om als inspiratie te dienen voor een eigen scheursessie. Sinds de uitbraak van de pandemie is er immers geen race meer verreden op het Albert Park circuit.

Twee vrouwen en een man besloten op de morgen van 2 januari oude tijden te doen herleven door met een Holden Astra (een rebadge van de Opel) op hoge snelheid over Lakeside drive te knallen. De Astra raasde in de tegenovergestelde richting van het circuit over de weg toen de vrouwelijke bestuurder de controle verloor. De Astra kwam met een harde klap tegen een boom tot stilstand en vloog uiteindelijk in brand.

Voorbeeld stellen

De drie waaghalzen werden voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht, maar kwamen er uiteindelijk met lichte verwondingen vanaf. De Holden was grondig afgeschreven. De problemen voor de inzittenden zijn echter nog maar net begonnen.

Lakeside Drive is sinds de verbouwingen in voorbereiding op de volgende Grand Prix vanwege wegwerkzaamheden namelijk aangemerkt als een 40 kilometer zone. Het trio heeft die snelheid duidelijk flink overschreden bij hun roekeloze stunt. Bovendien bleek de Astra gestolen te zijn uit een nabijgelegen buitenwijk.

Gezien de locatie van de joyride en crash zal de lokale rechter ongetwijfeld een voorbeeld willen stellen van de trieste amateurracers. Racen doe je immers maar op het circuit...wanneer het daarvoor afgezet is.

Nieuws
  • 7NEWS Australia, Formula 1
  • 7NEWS Australia