Max Verstappen nieuwe ambassadeur Viaplay F1

De kersverse wereldkampioen heeft een exclusieve deal gesloten met de Scandinavische rechtenhouders van de Nederlandse Formule 1 tv. Verstappen zal naast het promoten van de streamingsdienst exclusieve content gaan opnemen.

Max Verstappen nieuwe ambassadeur Viaplay F1

Ziggo is exit, lang leve Viaplay! Althans, dat lijkt de gedachtengang te zijn van ons aller Max Verstappen. De Nederlandse zender werd bij het najagen van de tv-rechten overboden door het Zweedse concern Nordic Entertainment Group, waardoor de oranje microfoon in de prullenbak kan. Nu hij geen kans meer heeft om met Jack te keuvelen over 'French fucks' en 90s R&B-liedjes heeft Verstappen zich verbonden aan de campagne van Viaplay F1.

Van alle markten thuis

Op de website van NENT valt te lezen dat de regerend wereldkampioen zich 'voor meerdere jaren' verbonden heeft aan het concern. Max zal Viaplay niet alleen gaan promoten als ambassadeur, maar ook exclusieve items opnemen waarin hij een boekje opendoet over de uitdagingen van het leven als een moderne F1-coureur. De deal geldt voor alle markten waarin NENT een aandeel heeft. SuperMax krijgt het dus superdruk.

Jos the International Boss

Verder in het bericht meldt NENT trots dat Max niet de enige Verstappen op de loonlijst zal zijn. Niemand minder dan vader Jos zal voortaan aanschuiven bij het panel van internationale F1-analisten. Als tegenspelers krijgt vader Verstappen zijn voormalige rivalen David Coulthard en Mika Häkkinen, plus negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen.

Of het commentaar dan nog enigszins objectief blijft durven we niet te zeggen. In de studio bij Amber Brantsen en Giedo van der Garde zit gelukkig nog notoire zuurpruim Christijan Albers. Samen met voormalig Mercedes-coryfee Häkkinen kan Albers vast een scherp tegengeluid laten horen. Het is echter nog onduidelijk of Verstappen senior een stoeltje in de studio of een microfoon op locatie krijgt.

Bewezen streamingsdienst

Verstappen was uiteraard erg blij met het tekenen van het contract:

"Ik kijk erg uit naar deze spannende samenwerking met Viaplay, omdat onze ambities om in ons veld de beste te zijn op elkaar aansluiten. Het zal geweldig zijn om te werken met Viaplay's professionele reporters op locatie zoals David Coulthard, Mika Häkkinen en Tom Kristensen.

"Ik weet zeker dat hun ervaring als voormalige topcoureurs een aanwinst zal zijn. Viaplay is dan nieuw voor Nederlandse kijkers, maar het is een bewezen internationale streamingsdienst. Het is geweldig dat ik de mogelijkheid zal hebben heel veel fans te bereiken met de unieke content die we samen gaan creëren."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool