Deze Lotus-rijders hadden een engeltje op hun schouder (video)

Twee mannen in Hong Kong hebben afgelopen zaterdag hun geluk verbruikt. Na een keiharde crash tegen een lantaarnpaal kon het duo vrijwel ongedeerd uitstappen.

Deze Lotus-rijders hadden een engeltje op hun schouder

Sportwagens heb je om er mee te rijden. Sommigen houden hun trots echter binnen zodra er een spatje regen valt. Een ook maar licht vochtige weg kan immers voor grote problemen zorgen. De 42-jarige bestuurder van een zwarte Lotus Exige in Hong Kong had daar echter geen boodschap aan. Samen met een 28 jaar oude passagier besloot hij het spartaanse sportwagentje even flink de sporen te geven.

Keiharde crash

Helaas liep het ritje even iets anders af dan de man had verwacht. Op de Pok Yin Road brak de staart van de Lotus uit toen de bestuurde een bocht uit accelereerde. De Exige knalde tegen een plantenbak, werd omhoog geworpen en ramde midscheeps een lantaarnpaal. De panelen vlogen in het rond, inclusief het dak, maar het aluminium monocoque chassis bleef wonderwel intact. Het duo bleef na de crash rustig in de auto zitten in afwachting van de ambulancedienst.

Zowel de bestuurder als de passagier klaagden over pijn in de nek en borst, maar bleken verder niet serieus gewond te zijn geraakt. Ter observatie werd het duo overgebracht naar het nabijgelegen Alice Ho Miu Ling Nethersole Hospital. Of de twee al een loterijticket hebben gekocht is niet duidelijk. We gaan er vanuit dat hun geluk nu eigenlijk wel op is.

Algemeen
  • Supercar Fails via Instagram