Haal een vette V8 stationwagon bij Domeinen

Onze favoriete overheidsdienst heeft weer eens iets smakelijks in de aanbieding. Vaders en moeders zonder eco-zorgen kunnen hun lol niet op met deze smakelijke Chrysler 300C HEMI stationwagon.

Haal een vette V8 stationwagon bij Domeinen

In een wereld waar alles steeds schoner moet en elektrisch het toverwoord is het soms gewoon heerlijk om even lekker overdadig te doen. Even terug naar de tijd veel cilinders onder de kap een luxe was in plaats van een vloek.

Dat betekent echter niet dat je meteen met een zevendehands Ferrari of stokoude Porsche op de proppen hoeft te komen. Deze Chrysler 300C bewijst als geen ander dat praktische zorgen van het dagelijks leven kunnen prima gecombineerd worden met een dikke motor.

Gangster in de bajes

We vinden het donkerblauwe gevaarte in de inventaris van de Dienst Domeinen Roerende Zaken, waar de voertuigen van fraudeurs, wanbetalers en criminelen omgezet worden in belastinginkomsten. Eigenlijk een tijdelijke gevangenis voor twee en vierwielers Het geeft het gangster-imago van de Chrysler nog maar even een extra impuls.

Subtiele krachtpatser

Wat ook helpt is de motorisering: onder de kap vinden we de bekende 5,7 liter HEMI V8 met 340 pk en 525 Nm, gekoppeld aan een vijftraps automaat. Het is dus niet de meer opzichtige, 425 pk sterke STR8, maar het sleepergehalte maakt de 5.7 ook een aantrekkelijke keuze.

Ondanks een gewicht van 1950 kilo schiet de iets meer dan vijf meter lange wagon in 7,2 seconden naar de honderd. De top is afgeregeld op 250 kilometer per uur. Dat zijn nog altijd respectabel cijfers. Om al die power een beetje betaalbaar te maken is de auto bovendien ooit voorzien van een LPG G3-installatie. Volgens de RDW rijdt de 300C echter exclusief op benzine.

Frisse V8 wagon

De Chrysler werd in 2007 origineel in Nederland geleverd. In de vijftien jaar sindsdien heeft de auto slechts 78.089 kilometer op de teller gezet. Helaas is de APK net verlopen, maar gezien de frisse conditie van de 300C moet dat geen probleem zijn. Zelfs de boekjes zitten er nog bij. Alleen de velg linksachter kan wel een opfrisbeurtje gebruiken.

Voor liefhebbers van stoere stationwagons met dikke achtcilinders (en een bult oude Mercedes-onderdelen) is er bijna geen betere te vinden. Hopelijk uit zich dat niet in de prijs. Een snelle blik op Marktplaats leert ons dat voor HEMI wagons tussen de 8.450 en 11.000 euro gevraagd wordt. Durf jij het aan?

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken