Deze Chrysler 300 denkt dat het 1931 is

Retrodesign, je doet het verkeerd.

Deze Chrysler 300 denkt dat het 1931 is

Iconische ontwerpen opgraven uit het verleden is niets nieuws in de autoindustrie. Zonder de aanpak hadden we het merk MINI bijvoorbeeld nooit gehad. Maar de lijnen van oude designs werken niet altijd even goed op een nieuwe basis. Kijk bijvoorbeeld naar de Chrysler PT Cruiser. Die vreemde hatchback greep terug naar de ronde, hoge vormen van de jaren '30. Een van zijn grotere broers had blijkbaar hetzelfde idee.

Luxesloep

Vooral de eerste generatie van de 300 had de reputatie van 'maffiabak', maar deze kanariegele V6 probeert daar nog wat schepjes bovenop te doen. Met zijn whitewall banden, chromen details, het enorme ornament op de motorkap, de handvaten op de D-stijlen en buitenboord gemonteerde reservewielen probeert de Chrysler overduidelijk de gigantische luxesloepen uit de jaren '20 en '30 na te apen. Denk bijvoorbeeld aan de Duesenbergs, de Bugatti Royale en de Bentley 8 Litre.

Lekker knullig

Zoals je mag verwachten komt er van de bedoelingen van de eigenaar weinig terecht. Helemaal omdat er een reservewiel mist: aan de linkerkant is de beste man (of vrouw) het wiel namelijk vergeten te plaatsen. Of het geld was op, natuurlijk. De locatie van de twijfelachtige creatie kon dan ook niet beter: foutgeparkeerd voor de ingang van de plaatselijke Walmart. Oh, America.

Algemeen
  • u/SQU1NTEASTWOOD via Reddit