Zonder dollen: tanken is vandaag gewoon goedkoper geworden

Het kan dus echt: de brandstofprijzen zijn vandaag zowaar lager geworden. Door de BTW-verlaging van het kabinet betaal je nu net zoveel als een maand geleden.

Zonder dollen: tanken is vandaag gewoon goedkoper geworden

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: vandaag zijn de gemiddelde brandstofprijzen voor het eerst sinds tijden gezakt. Door een verlaging van het BTW-tarief betaal je voor benzine, diesel en lpg nu 21% minder dan voorheen. Met de lastenverlaging heeft het kabinet voorkomen dat de prijzen tot belachelijke hoogtes zullen stijgen. Écht tijd om te juichen is het echter nog niet.

Dure korting

Vanwege de extreme prijsstijgingen van de laatste maanden zit de gemiddelde landelijk adviesprijs voor benzine en diesel nog altijd ruim boven de twee euro. Voor E10 betaal je op dit moment gemiddeld €2.251. E5 komt uit op €2.329. Ben je een dieselaar, dan ben je gemiddeld €2.159 kwijt. Zelfs mensen die meer doen met gas dan alleen koken moeten nog met een gemiddelde prijs van €1.356 meer dan een euro aftikken.

Lange rijen

Let wel, we hebben het hier over het landelijke gemiddelde. Bij je lokale onbemande pinpomp kom je ongetwijfeld veel goedkoper uit. Een benzineprijs onder de inmiddels magische twee euro grens is voor het eerst sinds vorige maand weer een mogelijkheid.

Vandaag is het dus een prima dag om je tank weer even vol te gooien. Je zult echter niet de enige zijn met dat idee. De rijen bij de lokale pinpomp zijn vanaf het kantoor van de Autobahn redactie al zichtbaar. Je doet er dus goed aan om even te wachten met je volgende tankbeurt.