VIDEO: Koenigsegg Gemera klinkt als snelste grasmaaier ter wereld

In een korte video geeft Christian von Koeningsegg ons een kleine update over de innovatieve Gemera. Het prototype van de 1700 pk sterke vierzits super-hybride ziet er nog lekker ruig uit, maar Christian geeft ons wel alvast even een voorproefje van het uitlaatgeluid. En dat is toch best een beetje komisch.

VIDEO: Koenigsegg Gemera klinkt als snelste grasmaaier ter wereld

Het is alweer twee jaar geleden dat Koenigsegg voor opschudding zorgde met de futuristische Gemera.

De vierzits GT sloeg in als een bom door zijn uitzonderlijke layout: een driecilinder twin turbomotor in het midden van de auto drijft de voorwielen aan, geholpen door een elektromotor. Een tweede set elektromotoren neemt vervolgens de aandrijving van de achteras voor z'n rekening.

De aandrijflijn van de Gemera.

TFG

Die bizarre layout was echter niet genoeg voor Koenigsegg. De driecilinder Tiny Friendly Giant-motor is namelijk een technologisch wonder op zichzelf. Het blokje heeft een inhoud van slechts twee liter, hoegenaamd geen nokkenassen en produceert maar liefst 600 pk en 601 Nm. Pas bij 8500 rpm raakt de TFG buiten adem.

Grasmaaier

Met dat soort bizarre specificaties wil je natuurlijk maar één ding weten: hoe klinkt dat? Het antwoord: een beetje vreemd. Het geluid dat de Gemera produceert nadat Christian op de startknop drukt doet nog het meest denken aan een viertakt grasmaaier.

Wordt vervolgd

Bij half gas begint de auto echter al een stuk beter te klinken. Meneer von Koenigsegg verzekert ons dan ook dat er nog druk gewerkt wordt aan het vinden van het juiste uitlaatgeluid. Een driepitter zal natuurlijk altijd net effe anders klinken dan de gebruikelijke vette V8.

We zijn erg benieuwd hoe het eindresultaat zal gaan klinken.

Cargasm
  • Koenigsegg
  • Koeningsegg