VIDEO: Politie-Tesla vs V6 Mustang

Elektrische politiewagens, is dat wat? Deze video uit de good ol' US of A bewijst dat je met een Tesla prima de gemiddelde klaploper in een goedkope Mustang bij kunt houden. Zelfs na een halfuur voelt de Model Y zich nog kiplekker.

VIDEO: Politie-Tesla vs V6 Mustang

Amerikaanse politiewagens kennen we vooral als grote V8 sedans en SUVs met onbeholpen rijgedrag maar stevige stootbumpers. De Ford Crown Victoria en Chevy Suburban zijn echter niet meer van deze tijd.

Een Tesla is tegenwoordig een veel betere ambassadeur voor de Amerikaanse politie, maar kan het ding ook een lange achtervolging op hoge snelheid aan? Een dashcam video van Full Throttle TV toont aan dat de auto zijn hand er niet voor omdraait.

Pony pursuit

De dienstdoende agent houdt een witte Mustang V6 met bodykit aan nadat de ponycar met 15 kilometer per uur te hard gelaserd was. Na een afleidingspoging door de passagier - die uitstapt in en de rondte dwaalt - gaat de overtreder op de vlucht.

Omdat hij geen gulzige achtpitter onder de kap heeft knalt de wegpiraat niet meteen achterwaarts linksaf tegen een paal, stoeprand of voetganger, maar kan er daadwerkelijk een achtervolging ontstaan.

Beetje klunzig

Uiteraard heeft zelfs de mindere Long Range-uitvoering van de politie geen enkele moeite om de zwakkere Mustang bij te houden. De agent lijkt alleen een beetje nerveus en onhandig om te gaan met zijn dure EV.

De auto op laten lappen na schade is immers niet zo'n eenvoudige routineklus als met de oude Fords en Dodges. De voorzichtigheid zorgt ervoor dat de Mustang bij 4:06 op een doodlopende weg alsnog kan ontsnappen.

All My Exes...

De gefaalde poging om de losgeslagen ponycar aan de kant te zetten lijkt de agent echter niet te deren. Hij blijft doodleuk achter de Ford aansnorren. Eenmaal op de snelweg raakt hij zo relaxt dat hij de iconische hit All My Exes Live In Texas begint te zingen. Het GTA-gehalte is daarmee helemaal compleet.

Helaas loopt de achtervolging niet op een GTA-achtige manier af: vanwege toenemende verkeersdrukte is de agent genoodzaakt de jacht te staken uit veiligheidsoverwegingen. De Tesla heeft zich echter bewezen als reguliere politiecruiser.

Algemeen
  • Full Throttle TV
  • Full Throttle TV