Paul Walker's Nissan Skyline R34 V-Spec II kan van jou zijn

De natte droom van elke JDM liefhebber is hier: een Bayside Blue R34 GT-R gereden door Paul Walker. Neem jij deze automotive legende in huis?

Paul Walker's Nissan Skyline R34 V-Spec II kan van jou zijn

De naam Paul Walker heeft in de tuningscene heeft in de jaren na de onfortuinlijke door van de acteur een haast mythische status bereikt. Als drijvende kracht achter de Fast & Furious-franchise is de Amerikaan immers nog altijd een held voor iedere liefhebber van opgefokt Japans spul.

Walker was immers meer dan zomaar een acteur: de beste man ademde autoliefde en hield er zelf ook een uitgebreide autocollectie op na, met een lichte voorkeur voor BMW M3's, Toyota Supra's en Foxbody Mustangs.

Illegale wagen

Één van de auto's die Mr. Walker tot een legende maakte was de Nissan Skyline R34 GT-R. Met een zilver en blauw exemplaar reed zijn karakter Brian O'Conner de eerste race in 2 Fast 2 Furious.

De aanwezigheid van de auto in die film leverde echter een klein probleempje op: de Skyline is immers nooit in Amerika geleverd en heeft dus geen typegoedkeuring. Ten tijde van de film was de wagen dus illegaal. Datzelfde gold voor het Bayside Blue exemplaar dat te koop staat bij Hive Auto Group in San Diego, California.

Inrijden

De V-Spec II werd desondanks geïmporteerd door de firma Motorex aan het begin van het millennium. De Skyline werd voorzien van een goudkleurige Nismo-achtige livery en door bandenfabrikant BF Goodrich gebruikt als poster en promowagen. Om de auto te kwalificeren voor een volledig kenteken werd niemand minder dan Paul Walker ingehuurd om de nodige kilometers met de R34 te maken.

Licht gekieteld

Uiteraard is de Nissan verre van standaard: de legendarische RB26DETT twin turbo zesinlijn heeft Nismo carbon inlaatbuizen, GReddy radiateur en inlaatspruitstuk en een verse tune van GReddy USA meegekregen. Bovendien ademt het blok uit via een dikke pijp van Trust.

In het interieur vinden we een ander instrumentencluster met Amerikaanse waarden, een set blauwe racegordels die door de achterbank steken, een korte versnellingspook en een heerlijk fout Momo Apache stuur met een verdacht rood knopje in het midden. De bekende NOS-fles is echter nergens te bekennen.

Zes cijfers

De Skyline heeft slechts 21.000 mijl (33.796 kilometer) op de klok en is dan ook in topstaat. Gezien de extreme recente prijzen van JDM-grootheden, het feit dat de auto goedgekeurd is voor Californië en de betrokkenheid van Paul Walker is de waarde van de wagen waarschijnlijk niet in vijf cijfers uit te drukken.

Ben je wel zo'n exorbitant vermogende F&F-fan, dan kun je Hive Auto Group even een belletje doen.

Cargasm
  • Hive Auto Group