Magnussen: 'Wedstrijdleiding moet niet luisteren naar gezeur rijders'

Kevin Magnussen heeft na de GP van Canada uitgehaald naar de wedstrijdleiding voor het zwaaien van de meatball-vlag. De Deen beschuldigde de organisatie ervan teveel geluisterd te hebben naar Esteban Ocon's 'gezeur' over de beschadigde voorvleugel van zijn haas.

Magnussen: 'Wedstrijdleiding moet niet luisteren naar gezeur rijders'

De Grand Prix van Canada begon nogal rommelig voor Haas-kopman Kevin Magnussen. In typisch agressieve stijl probeerde de Deen zich buitenom langs de Mercedes van Lewis Hamilton te wurmen in bocht 3 en 4. Het leverde een beschadigde voorvleugel op. Met een flapperende endplate reed hij vrolijk door, nadat het team bevestigd had dat er verder geen grote problemen waren.

Met een minimaal verlies aan downforce bleef Magnussen competitieve tijden neerzetten. Na zeven rondjes was de pret echter over toen de wedstrijdleiding de meatball-vlag naar buiten bracht. Magnussen moest noodgedwongen naar binnen om de vleugel te laten vervangen, aangezien deze een gevaar voor de ander deelnemers zou kunnen vormen.

FIA beïnvloeden

Volgens Kevin deed de wedstrijdleiding dit echter niet op eigen gelegenheid, maar hadden ze teveel geluisterd naar het geklaag van Alpine's Esteban Ocon. De Fransman schreeuwde over de boordradio dat het losse onderdeel hem in het gezicht zou kunnen raken. Magnussen ging na de race verhaal halen:

"Ik sprak net met Ocon en hij grapte over hoe hij de FIA verteld had dat het heel erg was. Als je weet dat je de FIA zo kunt beïnvloeden, dan ga je het doen, of niet? Wat hij ook een soort van deed, en fair play. Maar je moet ons met die shit laten rijden, het stelt niets voor. Ik had gewoon een beetje contact, niets serieus. Ik bekraste mij voorvleugel een beetje en werd verteld binnen te komen."

FIA is te voorzichtig

De krampachtige en nerveuze instelling van de wedstrijdleiding schiet bij Kevin in het verkeerde keelgat. De Deen heeft het gevoel dat de organisatie dit jaar veel voorzichtiger is dan voorheen. Als treffend voorbeeld haalt hij de race in Jeddah van vorig jaar aan, waarbij Lewis Hamilton met een beschadigde wagen de overwinning pakte:

"De auto was prima. De voorvleugel was veilig, hij was niet afgebroken. Denk eens terug aan Jeddah vorig jaar, Lewis Hamilton won de race met een halve voorvleugel, wat ik correct vind. Laat ons racen als we dat kunnen. Het voelt opeens heel anders. In Monaco starten ze ons niet omdat het begon te miezeren, en hier word ik naar binnen geroepen omdat ik een kras op mijn voorvleugel heb."

Formule 1
  • Haas F1 Team, Red Bull Content Pool