Webber: 'Max wint de titel waarschijnlijk drie races voor het eind'

We zitten nog niet eens op de helft van het seizoen, maar volgens Mark Webber is het kampioenschap zo goed als bepaald. Met de vorm die Red Bull en Max Verstappen op dit moment laten zien is de Aussie er zeker van dat de titel binnen handbereik is.

Webber: 'Max wint de titel waarschijnlijk drie races voor het eind'

Na negen Grand Prix heeft Max Verstappen een relatief comfortabele voorsprong opgebouwd in het kampioenschap. Ondanks mechanische pech en de kwalificatiesnelheid van de Ferrari's klom de Nederlander maar liefst zes keer op het hoogste treetje van het podium. Nu Ferrari lijkt te lijden aan nog grotere betrouwbaarheidsproblemen en teamgenoot Sergio Perez hem wederom niet bij kan benen lijkt Verstappen niet meer te stoppen. Het seizoen is echter nog lang: na Australië zagen de kansen van Max er immers somber uit.

Drie races

Volgens ex Red Bull-rijder Mark Webber hoeven we echter niet meer te twijfelen over het kampioenschap. Als achtvoudig winnaar met het team weet hij immers als geen ander wanneer RBR de zaakjes op orde heeft. De RB18 is volgens Mark zó dominant en het team zó sterk dat de titel slechts een formaliteit is, zo verklaarde hij tegenover The Guardian:

"Red Bull zal dit kampioenschap blijven domineren. Ze hebben een auto die heel goed is op alle downforce niveaus, op alle compounds van de banden. Het is als een tennisser die goed is op alle oppervlakken of een golfer die domineert op alle holes, de Red Bull kan alles doen. Red Bull heeft zo'n beetje een antwoord voor alles op het moment, Max zou het kampioenschap kunnen pakken met drie races te gaan."

Sorry Sergio

Zoals zo vaak is er bij Red Bull dit jaar een duidelijk #1 coureur. Via teamorders heeft Sergio Perez zich al twee keer op moeten offeren om de Nederlander het maximale aantal punten te laten scoren. Als voormalige nummer twee bij RBR weet Webber precies in welke situatie Checo zit. Toch vindt hij het geen verrassing dat Max de voorkeur krijgt, hij is immers fenomenaal:

"Ik mag Sergio echt maar over het verloop van het seizoen, na een tijdje, zal Max gewoon een manier vinden om meer punten te verzamelen. In Azerbeidzjan reed Max van [Perez] weg, het was een erg nadrukkelijke overwinning. En in Canada regende het, was het droog, was het koud, was het lastig en was Max het hele weekend fenomenaal."

Flexibele Bulls

Uiteraard is het niet alleen Max die op complimenten van Webber kan rekenen. Ook zijn voormalige team doet het volgens Mark bijzonder goed. Waar Mercedes en Ferrari op strategisch vlak steken laten vallen blijft Red Bull flexibel. Ondanks al het succes. De strategische afdeling is in al die jaren sinds Webber de sport verlaten heeft zelfs niet veranderd:

"Ik weet dat ze diep van binnen van de hitte genieten, leveren onder druk. Strategisch zijn ze moedig, ze zijn redelijk vrij, zelfs met de prijzenkast die ze hebben, hebben ze geen verlamming door over-analyse. Geef ze een taak en ze doen het gewoon. Hanna Schmitz, the race strategist, zij was er toen ik er was. Dezelfde mensen zijn door de moeilijke tijden en de geweldige tijden gegaan, dat is iets dat ik echt bewonder."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool