Blyat! Nikita Mazepin heeft een race gewonnen

Wie had dat gedacht? De voormalige F1-spinkoning heeft een nieuwe roeping gevonden. Op zijn debuut in de Silk Way Rally wist Nikita Mazepin de overwinning te pakken in de T3-klasse.

Blyat! Nikita Mazepin heeft een race gewonnen

De carriere van Nikita Mazepin lijkt wel een uitgebreide sketch. De oligarchenzoon kwam met een opgeblazen seksschandaal de sport in, en werd na dramatische prestaties na een enkel seizoen alweer de deur gewezen.

De enorme fondsen en invloed die hij via papa Dmitry en oom Vlad genoot keerden zich tegen hem na de Russische invasie van Oekraïne. De rumoerige split met Haas werd gevolgd door EU-sancties op de familie Mazepin, waardoor Nikita noodgedwongen terug moest naar het moederland.

Nieuwe roeping

Mazepin is er nog steeds stellig van overtuigd dat hij terug kan keren naar de F1, maar in de tussentijd heeft hij een nieuwe hobby opgepakt. Vorige week maakte hij namelijk zijn offroad debuut in Silk Way Rally.

Met een Can-Am Maverick side by side ging hij de strijd aan in de T3-klasse. Samen met navigator Vlasyuk Anton was Mazepin meteen competitief.

Mazepin / Anton, Snag Racing Team Can-Am Maverick XRS Turbo RR.

Eindoverwinning

Nikita had het zelfs zo naar zijn zin in het zand en grind dat hij de T3 klasse met overtuiging wist te winnen. Met 34 minuten voorsprong was hij niet te kloppen. Zijn rijke ervaring in de grindbakken van F1-circuits kwam kennelijk zeer goed van pas.

Mazepin heeft de smaak zelfs definitief te pakken: het volgende punt op de agenda is een deelname aan de Dakar Rally. Wellicht zien we hem ooit terug in een rasechte Kamaz om de eer van Rusland te verdedigen.

Formule 1
  • Silk Way Rally