Damon Hill over Ferrari: 'Sainz is meer een leider dan Leclerc'

De Italianen hebben de komende weken nog een pittige klus liggen als ze willen dat het podium aan het eind van het seizoen rood kleurt. De wereldkampioen van 1996 heeft wel wat ideeën qua oplossingen, waarbij volgens hem de teamverhoudingen en communicatie een grote rol spelen.

damon hill carlos sainz

Terwijl de Italiaanse renstal achter de schermen ongetwijfeld wat met de handen in het haar zit na de problemen tijdens de Franse GP afgelopen weekend, zijn er ook steeds meer experts die hun ongezouten mening geven over de situatie bij de Scuderia. Zo uitte Nico Rosberg al zijn complete verbazing, maar ook veteraan Damon Hill heeft er nu wat over te melden.

Onbenut potentieel

Hill, de voormalig wereldkampioen van 1996, schoof via een videoverbinding aan bij het programma Any Driven Monday van Sky Sports. Hier sprak de F1-veteraan over zijn beeld van Ferrari.

"Ik zou zo bij Ferrari willen aantreden", begint hij z'n verhaal. "Het is een geweldig team, en de potentie is er om de problemen te fixen. Het potentieel is zo groot als je maar kan ophouden met fouten maken en zorgt dat de neuzen de zelfde kant opstaan en kan werken als een team", legt Hill uit.

De simpele oplossing om gewoon geen fouten te maken, is vast bij Ferrari zelf ook al eens ter sprake gekomen. Zo liet Mattia Binotto onlangs nog weten dat er 'geen reden' zou zijn waarom Ferrari niet de komende tien races kan winnen.

Leider

Ook denkt Hill dat de Italianen veel kunnen hebben aan Sainz. "Carlos komt op mij meer over als de teamleider. Hij lijkt beter thuis te zijn in de strategie en beter beslissingen te kunnen maken."

De rol van Leclerc ligt wat Hill betreft toch anders. "Charles is duidelijk heel snel – mogelijk sneller dan Carlos binnen het team." Maar op de communicatie zou het stuklopen tussen Ferrari en de Monegask. "Hun pit-communicatie is een beetje halfslachtig. Iemand moet daar het voortouw nemen en zeggen: 'Oké, we nemen een beslissing.' En dat is aan of de coureur, of de strategist. Een duidelijke koers."

Rode hoop

Toch lijkt Hill er een stukje positiever in te staan dan bijvoorbeeld Rosberg. "Ferrari heeft een hoop in z'n mars. Als ze deze problemen kunnen oplossen, dan gaan ze echt een flinke threat zijn. Als dat ze lukt tussen nu en het einde van het seizoen, dan kunnen we een spannende finish van het seizoen gaan krijgen."

Formule 1
  • Brunopress