Leclerc: 'Ik ga mijn rijstijl niet aanpassen' 

Charles Leclerc zal naar eigen zeggen niets veranderen aan zijn aanpak, ondanks de fout die hem op Paul Ricard de overwinning kostte. Zijn riskante, overstuurde rijstijl is volgens de Monegask juist wat hem zo snel maakt.

Leclerc: 'Ik ga mijn rijstijl niet aanpassen' 

In de onmiddellijke nasleep van de crash in Frankrijk was niemand kritischer dan Charles Leclerc zelf. De Monegask brandde zichzelf tot aan de grond toe af en zei meteen stellig dat hij het kampioenschap op deze manier niet verdiende.

Nu het gat met Max Verstappen relatief groot is kan Charles zich dit soort kostbare fouten niet permitteren. Overstappen op een meer conservatieve instelling lijkt op het eerste gezicht de betere optie.

Risico's gaven voordeel

Tegenover Sky Sports verklaarde Leclerc echter dat hij er niet over peinst om zijn rijstijl aan te passen. Juist door die riskante, overstuurde stijl is hij zo snel. Op Paul Ricard ging het gewoon even mis:

"Nee, want ik denk dat dat me het voordeel gaf in een paar races dit jaar. Op bepaalde manier voelde ik me goed in de auto. Aan het begin van het jaar wist ik niet echt hoe ik dat moest managen op sommige banen, zoals in Miami worstelde ik enorm in de race, maar over het algemeen vond ik dat ik er beter en beter in werd. Het is zeker iets dat ik wil houden, want [ik heb er] een hoop voordelen van."

"Het nadeel wat erbij komt is dat het veel moeilijker is om zo te rijden. Maar uiteindelijk ben ik een coureur en moet ik in staat zijn om een auto te besturen die meer overstuurd is - wat ik kan - maar dit keer pushte ik een beetje teveel op die ronde en betaalde ik de prijs daarvoor."

Beste reactie is winnen

Leclerc wil het incident in Frankrijk vooral snel vergeten. Hij heeft immers werk te doen op de Hungaroring. Charles hoopt dat de vermoedens van Max Verstappen en Red Bull uit waar zullen blijken, waardoor hij er met een dominante overwinning vandoor zal gaan:

“Dat gezegd hebbende, dat is het, het is klaar, ik moet verder gaan en me 100% richten op deze race en het beste eruit halen. Ik denk dat de beste reactie is om dit weekend te winnen en dat is precies wat ik zal proberen te doen."

"Ik hoop dat [Red Bull] gelijk heeft en op papier lijkt het [alsof we snel zijn], maar soms wordt wat we op papier zien niet bevestigd door de realiteit. Dus laten we afwachten, maar normaal zou het een circuit moeten zijn waar we sterk zijn. "

Formule 1
  • Scuderia Ferrari