Dit zijn de kanshebbers op het stoeltje van King Latifi

Nu de beroepsprutser en memekoning zijn pensioen heeft aangekondigd is het tijd om naar zijn mogelijke vervangers te kijken. Wie zal de troon van King Latifi over gaan nemen?

Dit zijn de kanshebbers op het stoeltje van King Latifi

Nyck de Vries

Na zijn plotselinge en zeer succesvolle invalbeurt voor Alex Albon op Monza is Nyck de Vries de aangewezen kandidaat om Latifi te vervangen. De 27-jarige Nederlander kan wijzen naar titels in de Formule 2 en Formule 3 en ervaring als Mercedes-reserve. Daarnaast liet hij in Italië zeer professioneel te zijn en te beschikken over een fantastisch aanpassingsvermogen.

Williams CEO Jost Capito benoemde meteen na Monza echter al een groot probleem: De Vries heeft naast zijn Mercedes-reserverol een link met het Formule E team van Maserati en het Le Mans Hypercar-team van Toyota. Bovendien hengelen ook Alpine en AlphaTauri naar zijn diensten. Ironisch genoeg loopt Williams het risico om de man die ze tot een ster bombardeerden te verliezen aan zijn succes.

Logan Sargeant

Mocht De Vries toch tekenen voor één van de andere twee teams, dan heeft Williams nog een klaargestoomde coureur achter de hand: Logan Sargeant. De 21-jarige uit Fort Lauderdale, Florida is op dit moment actief in de Formule 2 voor het team van Carlin. Sargeant ligt met één race te gaan derde in het kampioenschap achter Felipe Drugovich en Théo Pourchaire, waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid zijn superlicentie binnen zal kunnen halen.

De laatste race van het F2-seizoen vindt echter pas plaats midden november, waardoor Logan het risico loopt buiten spel te vallen. In de tussentijd kan er immers al een meer ervaren coureur komen aankloppen bij het team. De PR-waarde van de eerste Amerikaanse F1-coureur sinds Alexander Rossi (2015) moet echter niet over het hoofd gezien worden.

Mick Schumacher

Schumi Jr. ligt al een tijdje onder vuur bij Haas vanwege zijn inconsistente resultaten. De jonge Duitser doet nog te vaak onder voor veel meer ervaren teamgenoot Kevin Magnussen. Alleen de neiging van de Deen om op openingsrondes tegen alles aan te rijden heeft Mick een absolute vernedering bespaard. Met slechts twee top tien klasseringen in 16 races begint de tijd echter te dringen.

Binnenkort gaat Schumacher in gesprek met de Ferrari Driver Academy over zijn toekomst, waarna hij naar verwachting als free agent verder zal gaan. Aangezien hij geen voet tussen de deur lijkt te hebben bij Alpine of Alfa Romeo lijkt een uitvlucht naar Williams de beste kans te zijn voor Mick om zijn prille carriere te redden. De voordelen voor Williams zijn echter minimaal: buiten het feit dat hij een actieve, relatief ervaren F1-coureur is heeft Schumacher weinig te bieden.

Daniel Ricciardo

De grote afwezige in alle onderhandelingen in het silly season is uiteraard Daniel Ricciardo. De 33-jarige Aussie kreeg recent bij McLaren de zak ten faveure van landgenoot Oscar Piastri. Met acht overwinningen, 32 podiums en drie pole positions achter zijn naam zou je denken dat DannyRic bovenaan de lijst van elk team zou staan. Na de twee zwaar teleurstellende seizoenen bij McLaren lijkt niemand echter trek in hem te hebben.

Het inhuren van The Honeybadger zou Williams het nodige cachet geven, maar het team zal niet bereid zijn de topsalarissen op te hoesten waar Daniel inmiddels aan gewend is geraakt. In Ricciardo zou Williams een teamleider kunnen vinden, maar Alex Albon lijkt die rol al prima op zich te nemen. Daniel is vooralsnog een outsider voor het tweede stoeltje. Een reserverol lijkt op dit moment waarschijnlijker.

Nico Hülkenberg

De term outsider kunnen we dubbel en dwars hergebruiken voor deze man. The Hulk heeft al meerdere keren bewezen dat hij nog prima mee kan komen met de huidige grid. Zijn invalbeurten voor Racing Point en Aston Martin hebben hem inmiddels een legende gemaakt. Hij was er zelfs hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Nicholas Latifi in 2020 en dit jaar op de 21ste plek in het kampioenschap terechtkwam.

Hülkenberg is echter inmiddels alweer 35 en is al lang geen hoogvlieger meer. Écht populair bij het grote publiek kunnen we hem ook niet noemen. Zijn huidige rol als Aston Martin reserve past hem waarschijnlijk het best. Het seizoen moet wel heel erg silly worden voordat we Nico in een Williams zullen zien, al is het alleen al omdat Haas volgens de geruchten méér interesse in hem heeft.

Formule 1
  • BrunoPress