Bankroet W Series kapt drie races te vroeg met seizoen

Het is de volledig vrouwelijke formuleserie niet gelukt om op tijd extra geld binnen te harken. Door het seizoen te vroeg te beëindigen heeft de serie voor de derde keer op rij Jamie Chadwick tot kampioene gekroond.

Bankroet W Series kapt drie races te vroeg met seizoen

De W Series probeert inmiddels al vier jaar vrouwelijke racetalenten onder de aandacht te brengen. Door een beperkte zichtbaarheid op TV, langzame auto's en voorspelbare seizoenen heeft de serie het hoofd echter niet boven water kunnen houden. Sponsoren en investeerders hebben immers geen trek in een kampioenschap dat amper bekeken wordt.

De geldkraan blijft dicht

Na het wegvallen van een deal met een niet nader genoemde Amerikaanse investeerder zag het er in Singapore al bijzonder slecht uit voor de W Series.

De organisatie stond in december 2021 immers al 7.5 miljoen pond in het rood. CEO Catherine Bond Muir bleef achter in de stadstaat om te proberen budget te vinden voor de laatste drie races voor het seizoen in Austin en Mexico City.

Doordat Beitstke Visser de race in Singapore wist te winnen was de titelstrijd nog niet beslist, waardoor er een noodzaak was om door te gaan. Helaas is het Bond Muir niet gelukt om de benodigde investeerders aan te trekken.

Gefaald concept

Drievoudig kampioene Jamie Chadwick zit nog altijd klem in de W Series.

De organisatie zag zich genoodzaakt om de laatste drie races te schrappen, waardoor Jamie Chadwick voor de derde keer op rij kampioene werd, dit keer met het team van Caitlyn Jenner. De voorspelbaarheid die de serie zo onaantrekkelijk maakt bleef daardoor in stand.

W Series zal zich in de winter gaan concentreren op het herstellen van de financiële basis van de serie, zodat er volgend jaar alsnog geracet zal kunnen worden. De gefaalde poging om het seizoen af te kunnen maken voorspelt echter niet veel goeds.

Het vertrouwen in de serie is immers ver te zoeken, aangezien Chadwick als drievoudige kampioene maar niet door weet te breken in de reguliere autosport. Als concept heeft de W Series tot nu toe dus nog niets waar weten te maken. En dat zal bij potentiële investeerders en sponsors niet in de smaak vallen.

Autosport
  • W Series, BrunoPress