Pierre Gasly had nachtmerries na tractor-incident Suzuka

De confrontatie met een bergingsvoertuig op een kletsnat Suzuka is Pierre niet in de koude kleren gaan zitten. Tijdens een livestream op Twitch gaf de Fransman toe die zondag flinke nachtmerries gehad te hebben.

'Pierre Gasly had nachtmerries na tractor-incident Suzuka'

Het incident met de tractor bij de Grand Prix van Japan heeft voor veel opschudding gezorgd. Met name AlphaTauri's Pierre Gasly was bijzonder geschrokken, boos en teleurgesteld nadat hij op een nat circuit onder safety car omstandigheden langs het bergingsvoertuig raasde.

De Fransman was zelfs zo afgeleid dat hij met meer dan 200 kilometer per uur verder reed nadat de situatie geëscaleerd werd met een rode vlag. Terug in de pits werd Gasly op de gevoelige plaat vastgelegd terwijl hij op en neer stormde door de pitsstraat, woedend op zoek naar antwoorden.

Heftige nachtmerries

Pierre vrijwel meteen de vergelijking met het fatale ongeval dat acht jaar eerder Jules Bianchi het leven kostte. Gasly was destijds erg aangegrepen door de dood van de veelbelovende Ferrari-junior, en kon niet begrijpen dat er wederom zo'n situatie kon ontstaan. Ondanks alles leek hij echter relatief kalm om te gaan met de controverse.

Tijdens een

An angry Pierre Gasly? #PierreGasly #JapaneseGP #JaponeseGP #JapanGP #SuzukaGP #Suzuka pic.twitter.com/XhDxjihcyC

— rreZarTa¹⁶ (@xerrarifan) October 9, 2022 ">gaming livestream op Twitch gaf Gasly echter toe dat het voorval later alsnog veel zwaarder bij hem gevallen was. In het Frans liet Pierre weten dat hij die nacht nog heftige nachtmerries gehad over de mogelijke gevolgen van het incident.

Officieel onderzoek

Gasly kreeg voor zijn handelingen na de plaats van het ongeval uiteindelijk een tijdstraf en strafpunten op zijn licentie aangemeten, maar daar is de zaak niet mee afgedaan. De FIA heeft namelijk een officieel onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.

De organisatie wil duidelijk krijgen hoe en waarom het zo kon zijn dat het bergingsvoertuig de baan op gestuurd werd terwijl er nog relatief hard gereden werd achter de safety car.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool