Eerste F1 Arcade simulatorbar opent in Londen

Acht maanden na de eerste aankondiging is het dan eindelijk zover: in Londen staat de eerste F1 Arcade simulatorbar op het punt om open te gaan. Het concept biedt een nachtje uit met vrienden waarbij simracen in F1 games volledig centraal staat.

Eerste F1 Arcade simulatorbar opent in Londen

In februari schreven we nog over de deal tussen Britse projectontwikkelaar Kindred Concepts en de Formule 1. De organisaties sloegen de handen ineen om een nieuwe uitgaansgelegenheid te creëren: de F1 Arcade simulatorbar. Het concept combineert de elementen van een traditionele speelhal met die van een reguliere bar en restaurant.

F1 Arcade is de laatste in een lange lijn soortgelijke projecten van Kindred's CEO Adam Breeden. Eerder zette hij al soortgelijke sportsbars op gericht op ping pong, darts, bowling, minigolf en interactieve bingo.

Eerste stap

Met F1 Arcade kijkt Breeden echter verder dan het Verenigd Koninkrijk. Het concept moet namelijk wereldwijd gaan aanslaan. De eerste stappen in die richting zijn inmiddels al gezet.

Volgende maand zal namelijk de eerste locatie openen in de Britse hoofdstad Londen. Naar verwachting zullen er nog veel meer locaties volgen in Europa, alvorens de sprong gemaakt wordt naar Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Uiteraard zal een F1-gek land als Nederland niet overgeslagen worden.

Het concept

F1 Arcade zal verschillende spelmodes aan gaan bieden om voor maximaal vermaak te kunnen zorgen. Zo kunnen de gasten individueel, tegen elkaar, in teams, of met het hele gebouw digitale circuits te lijf gaan.

One lap knockouts, time attack en grote toernooien behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Tijdens Grand Prix weekends zullen er bovendien speciale evenementen georganiseerd worden. Je hoeft overigens geen hardcore sim racer te zijn om mee te doen: F1 Arcade biedt passende moeilijkheidsgraden voor elke F1-fanaat. Zo kun je virtuele F1-lol hebben met het hele gezin.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool