Bereid je voor: zware regen voorspeld voor GP-weekend Brazilië

Na vier droge races zal het weer eens gaan stromen in São Paulo. Volgens de laatste weerberichten zal vrijwel het hele weekend in het water vallen.

Bereid je voor: zware regen voorspeld voor GP-weekend Brazilië

Het is alweer even geleden dat het circuit van Interlagos een verregende Grand Prix gezien heeft. De laatste druppels vielen namelijk alweer zes jaar geleden tijdens de legendarische Grand Prix van Brazilië in 2016. In de vier edities die volgden viel er echter geen druppel. De tweede editie van wat nu de Grand Prix van São Paulo moet heten belooft echter een bijzonder vochtige te worden.

Sprint weekend vol water

Volgens de laatste berichten van weather.com valt het Grand Prix-weekend namelijk vrijwel meteen in het water. Na een week vol onweer begint het weekend op vrijdag met 60% kans op lichte regen, gevolgd door hevigere neerslag. Op de zaterdag slaat het weer verder door, met onweer dat gedurende de dag steeds heviger wordt. De buien houden naar verwachting die avond en nacht aan en zetten zelfs door op de zondag. Zo is het gehele Sprint weekend waarschijnlijk voorzien van regen.

Dutje doen

Tegenwoordig zorgt een beetje water meteen voor enorme paniek in de paddock. De Formule 1 heeft immers al jaren de grootste moeite om een regenrace fatsoenlijk te starten. Het is te hopen dat we géén herhaling gaan krijgen van de gaapfestijnen op Spa en recentelijk op Monaco en Suzuka.

Het record van 2016 (meer dan drie uur) kan in ieder geval gelukkig niet geëvenaard worden. Tegenwoordig ligt het maximum voor de duur van een Grand Prix namelijk op precies drie uur. Met een starttijd van 19:00 leent de Grand Prix zich in ieder geval voor een klein dutje terwijl het water weggeveegd wordt.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool