FIA gaat online haat aanpakken met anti-haat bots

In een column heeft FIA-president Mohammed Ben Sulayem de oorlog verklaard aan online haatzaaiers. Met behulp van anti-haat AI en nauwe samenwerking met social media platforms wil de Emiratie vervelend online commentaar gaan uitbannen.

FIA gaat online haat aanpakken met anti-haat bots

FIA-president Mohammed Ben Sulayem wil voor eens en altijd een einde gaan maken een beledigingen en haat binnen de online omgevingen van de autosport. De Emirati wil de inzet van organisatie veel verder gaan uitbreiden dan de holle symboolpolitiek van acties zoals #DriveItOut, de anti-haatcampagne van de Formule 1.

In een column voor Motorsport.com stelt Ben Sulayem dat het voortbestaan van haat, belediging en bedreiging op de social mediakanalen van de diverse aan de FIA gelieerde organisatie de autosport als geheel uiteindelijk kapot zal maken.

Haat verslaan met robots

In plaats van publiekelijk een positie tegen haat op te nemen wil Ben Sulayem het probleem bij de wortels aan gaan pakken. De president is met een drievoudig aanvalsplan gekomen: zo zal de FIA de samenwerking met relevante partijen gaan verbeteren, onderzoek doen naar de herkomst en het effect van online haat, en met behulp van AI-specialisten een geautomatiseerd anti-haat systeem implementeren:

"We hebben het proces al gestart via de volgende acties:

- We zijn een dialoog gestart met social media platforms zodat zij hun rol gaan vervullen en we zullen beginnen te werken met overheden en andere sport organisaties om ze bij elkaar te brengen en sterke verbintenissen aan te gaan om gezamenlijke actie te ondernemen.

- We hebben een onderzoek aangevraagd via de FIA University naar digitale haat en giftig commentaar specifiek voor de sport. Dit zal een platform vormen voor het delen van kennis, voor opleiding en preventie.

- We zijn een partnerschap aangegaan met Arwen.ai om hun AI software te gebruiken om beledigend commentaar te detecteren en uit te bannen op onze eigen kanalen."

Grootschalig offensief

Ben Sulayem's oorlog tegen online haatdragers zal een ongekende schaal gaan bereiken. De voormalig rallycoureur wil de krachten van de maar liefst 244 automotive en sportieve bonden gaan bundelen, gekoppeld aan lokale overheden en de top van de grootste social media platforms.

Ben Sulayem zal naar eigen zeggen niet rusten totdat al zijn medewerkers en aanverwanten volledig beschermd zullen zijn tegen vervelend commentaar en bedreigingen op het internet. Waarvan akte.