Lol! Trolls geven NASCAR-race lullige naam 

De online poll ging precies zoals je zou verwachten.

Lol! Trolls geven NASCAR-race lullige naam 

Het internet kan een prachtig hulpmiddel zijn voor bedrijven, maar het vermogen om bijna iedereen te bereiken heeft een keerzijde. Veel van die mensen hebben namelijk helemaal geen zin in je product en steken er liever de draak mee.

Online polls zijn berucht om het feit dat ze vrijwel altijd met een controversieel of lollig resultaat komen dat uiteindelijk niet gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de campagne van de Britse overheid om een onderzoekschip een naam te geven. Dat werd uiteindelijk niets anders dan Boaty McBoatface. Bij NASCAR hebben ze dezelfde situatie gecreëerd.

Dit kon natuurlijk nooit goed aflopen.

Buschy McBusch

Via een online poll gaf NASCAR zijn fans de mogelijkheid om voor een dollar een naam te bedenken voor de race op Kansas Speedway. Aangezien het evenement gesponsord wordt door biermerk Busch Beer was de keuze snel gemaakt. Busch kwam uit op vier finalisten, waaronder het nobele 'For The Farmers', maar er kon maar één de beste zijn: Buschy McBusch Race.

Sportief

Het schip van de Britse overheid werd uiteindelijk toch de RRS David Attenborough genoemd en de Boaty McBoatface-naam ging naar een robot-onderzeeër die aan boord was, maar NASCAR houdt sportief voet bij stuk. De sport worstelt al jaren met dalende kijkcijfers, dus een ludieke naam die publiciteit oplevert is meer dan welkom. We kunnen het scharen onder het rijtje recente experimenten waaronder een nieuwe auto, meer road courses, regenbanden en races op onverhard vallen.

Busch Buschy McBusch Race

Omdat werkelijk alles gekoppeld wordt aan een sponsor in Amerika (cameraposities, tabellen, pitstops, gele vlaggen) heet de race voluit de Busch Buschy McBusch Race 400. Of misschien toch de Buschy McBusch Race 400 sponsored by Busch.

Busch-rijder Kevin Harvick kan er in ieder geval de lol wel van inzien: "I thought it was cool back when Busch put my name on their can, but to offer fans such a unique opportunity while supporting our country’s great farmers, it’s clear why they’re the best sponsor in the game. I’ll be so pumped to hear Buschy McBusch Race all race weekend long, plus I get a kick out of just thinking about Bowyer saying it in a live broadcast!"

Autosport
  • NASCAR via Twitter