Dit zijn de 5 kanshebbers voor winst op de Grand Prix in Brazilië

Wie gaat er volgens de bookmakers met de winst vandoor?

kanshebbers

De Grand Prix in Brazilië staat voor de deur en er wordt druk gespeculeerd over de favorieten. Niemand is zo goed in het voorspellen van wedstrijdresultaten als bookmakers, we hebben daarom contact gezocht met een bookmaker expert om een top 5 samen te stellen.

De glazen bol van bookmakers

Als het gaat om sportvoorspellingen, komen bookmakers keer op keer als winnaar uit de bus. Sander, de bookmaker expert achter Bettingbonus.com/nl, vertelt ons dat dit te maken heeft met kansberekening-software die bookmakers gebruiken. In deze software worden talloze variabelen meegenomen die een voorspelling doen over een uitslag, denk hierbij bijvoorbeeld aan eerdere prestaties van sporters, condities tijdens de wedstrijd en talloze andere factoren.

Op basis van alle variabelen stellen bookmakers odds op die het winstbedrag uitdrukken bij een juiste voorspelling. Tegelijkertijd geven deze odds echter een idee van de winkans van elke wedstrijd uitslag, door middel van odds is het daarmee dus mogelijk om een lijst van titelfavorieten samen te stellen voor grotere competities, zo ook voor de Grand Prix in Brazilië.

Sander heeft de favorieten voor ons op een rijtje gezet door de odds bij verschillende bookmakers te analyseren. Heb je geen idee hoe odds precies werken? In dit artikel lees je meer over wat odds zijn.

De 5 kanshebbers op de Grand Prix in Brazilië

De odds voor de Grand Prix in Brazilië stellen de volgende top 5 samen van kanshebbers op winst.

1. Max Verstappen

Met odds van ongeveer 1.47 is Max Verstappen de duidelijke favoriet om de eerste plek te veroveren. De eerstvolgende kanshebber op plek 2, Lewis Hamilton, volgt namelijk op grote afstand met odds rond de 6.40.

2. Lewis Hamilton

Lewis´ kans om deze race binnen te slepen lijkt beperkt door de grote afstand tot Max. Of een tweede plek realistisch is, staat echter ook nog niet helemaal vast. Hamilton wordt namelijk op de hielen gezeten door Charles Leclerc met gemiddelde odds van 6.95.

3. Charles Leclerc

Leclerc is met gemiddelde odds van 6.95 een grote kanshebber voor plek 3 maar zou zomaar ook eens op de tweede plek kunnen eindigen, de afstand tot Hamilton is tenslotte klein.

4. Sergio Perez

Met enige afstand op plek 4 vinden we Sergio Perez. Zijn odds schommelen rond de 10.75, waardoor Perez vrij zeker buiten de top 3 zal vallen. De afstand tot plek 5 is dan weer zodanig groot dan Perez vrij zeker is van plek 4.

5. George Russell

Russell lijkt vrij zeker van een vijfde plek. Met gemiddelde odds van 14.50 is de marge tot plek 4 en 6 groot genoeg om vrij zeker te zijn van deze eindpositie.

Overige kanshebbers  

Vanaf plek 6 wordt de kans op winst redelijk onrealistisch. Met gemiddelde odds van 24.50 is het gat naar plek 5 voor Carlos Sainz Jr. enorm. Vanaf plek 7 is de kans op winst praktisch nihil. De gemiddelde odds voor de overige deelnemers in de top tien zijn namelijk: Fernando Alonso (125), Lando Norris (200), Esteban Ocon (350), Daniel Ricciardo (500).

Niets is echter zeker, en al helemaal niet binnen de formule 1. Genoeg reden om te kijken dus!