'Lewis Hamilton's Skyline scheurvideo opgenomen zonder toestemming eigenaar'

Sir Lewis heeft zich met zijn Tokyo Drift-impressie flink in de nesten gewerkt. Volgens de eigenaar van de Nissan Skyline R34 GT-R waarmee hij de ringweg van de Japanse hoofdstad onveilig maakte had hij namelijk geen toestemming om de hoonigan uit te hangen....

'Lewis Hamilton's Skyline scheurvideo opgenomen zonder toestemming eigenaar'

Recent werden we opgeschrikt door een video waarin Lewis Hamilton niet preekt over het klimaat, maar zich gewoon even lekker laat gaan met een dikke Nissan Skyline R34 GT-R. De zevenvoudig wereldkampioen knalde op en neer op de fameuze Tokyo Expressway en deed op een parkeerplaats de nodige donuts en drifts.

Dat ging uiteindelijk zo gek dat er rook bij de pook omhoog kwam. Voor elke goedgeaarde petrolhead was de video meer dan welkom, maar de eigenaar van de Skyline dacht daar anders over.

Zonder toestemming

In prachtige tekens die wij verder niet kunnen lezen (maar wel vertalen) deelde de Twitter-account van Omoshiro Rent-A-car aan de wereld mee dat de productie van de video niet helemaal koosjer was.

Het verhuurbedrijf had namelijk geen toestemming gegeven aan Lewis en co om er op de openbare weg de hoonigan mee uit te hangen. Dit soort rijgedrag mag immers geen enkele autoverhuurder aanmoedigen:

"Dit is een auto van Omoshiro Rent-A-Car, maar dit is niet opgenomen met toestemming van ons bedrijf. Zulk rijgedrag is ten strengste verboden."

Geloofwaardigheid

De claims van een willekeurig, niet-geverifieerd Twitter-account zijn niet per se geloofwaardig. Het kan immers zomaar een ordinaire roep om aandacht en publiciteit zijn.

Een blik op de site van Omoshiro lijkt echter in ieder geval te bevestigen dat het om dezelfde auto gaat. Product nummer 124 is namelijk een witte Skyline R34 GT-R met wat lijkt op dezelfde gouden BBS multispaaks wielen. Geen écht hard bewijs, maar een goede clue.

Als het verhaal waar blijkt te zijn kan er vast snel een oplossing gevonden worden. Het is immers niet alsof Lewis krap bij kas zit. Een paar stuivers voor een nieuwe koppeling en nieuw rubber zou meer dan voldoende moeten zijn. In het vervolg is het misschien een goed idee om bij de balie even te vragen of de verhuurder mee wil werken aan een ludieke stuntvideo.