'Mattia Binotto verlaat Ferrari binnenkort vrijwillig'

Volgens het Italiaanse Corriere della Serra stapt Binotto binnenkort op eigen gelegenheid op bij Ferrari. De rest van het team zou geen vertrouwen meer hebben in zijn leiderschap, waardoor zijn positie onhoudbaar geworden is.

'Mattia Binotto verlaat Ferrari binnenkort vrijwillig'

Als eindverantwoordelijke voor de gefaalde titelcampagne van Ferrari is Mattia Binotto met afstand de meest geplaagde teamchef actief in de Formule 1. Met name de strategische missers en de dramatische pitstops die de Scuderia het hele jaar creëerde werden hem flink aangerekend.

Ondanks constante beloftes van beterschap en 'leermomenten' veranderde er gedurende het seizoen immers vrijwel niets. Die inactie leverde grote frustraties op binnen het team en aan de absolute top van Ferrari.

Gebrek aan vertrouwen

Het was dan ook geen verrassing dat de Italiaanse media Alfa Romeo-Sauber baas Frederic Vasseur aandroeg als vervanger voor de minst competente mannelijke Ghostbuster. Vasseur heeft via de sponsordeal met Alfa Romeo en een managementrol voor Charles Leclerc immers nauwe banden met Ferrari en haar moederbedrijf.

Nauwe banden die bij Binotto juist lijken te breken. Na fors commentaar van Stellantis en Ferrari-voorzitter John Elkann en kritiek vanuit het kamp van Leclerc is de positie van Mattia immers aardig wankel geworden. Er lijkt simpelweg geen vertrouwen meer te zijn in het leiderschap van de Italiaan. Toch werden de geruchten vrijwel meteen ontkend door de Scuderia.

Binotto in gesprek met John Elkann.

Op eigen gelegenheid

Volgens Corriere della Serra heeft Binotto die conclusie zelf ook al getrokken. Tegenover vertrouwelingen zou hij toegegeven hebben dat zijn huidige werkomstandigheden zeer storend zijn. Mattia zou de indruk hebben dat hij zijn werk binnen een achterdochtig Ferrari niet voort zal kunnen zetten.

Corriere meent dat de Italiaan op dit moment in gesprek is met Ferrari om de beëindiging van zijn contract door te nemen. De aankondiging van zijn exit zal volgens de Italiaanse krant zeer binnenkort gaan volgen. Wie hem dan zal vervangen durft Corriere echter niet te zeggen, maar Vasseur blijft uiteraard de aangewezen man. Eerdere gesprekken met McLaren's Andreas Seidl liepen op niets uit.

Formule 1
  • BrunoPress