Bouw je eigen F1-simulator met deze unieke kit

Een Engelse verkoper op Facebook Marketplace heeft de perfecte aanbieding voor hardcore simracers. Met deze mal kun je namelijk je eigen simulatorchassis maken!

Bouw je eigen F1-simulator met deze unieke kit

Voor een simracer is er niets zo belangrijk als realisme. Vanaf een bureaustoeltje je rondjes doen is dus eigenlijk niet goed genoeg. Het liefst zit je in iets dat zo dicht mogelijk bij het echter werk komt. Een replica chassis van een F1-auto is dan de beste optie. Met dank aan ene Dean Fearney heb je de kans om zelf zo'n tub na te maken.

Mal aanbod

Via Facebook Marketplace biedt de beste man namelijk de mallen aan voor de reproductie van glasvezel F1-chassis. De mallen zijn gebaseerd op het lijnenspel van de McLaren MP4-21 uit 2006, de auto waarmee Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya achter de Ferrari's en Renaults aan moesten hobbelen. Gelukkig voor de mallenmaker zag de wagen er wel puik uit.

Pedro de La Rose in de MP4-21, voor Gary Paffett in de MP4-20, Barcelona 2006.

Interessante extra's

Volgens de verkoper zou je per stuk zo'n 1000 (€1163) tot 2000 pond (€2326) kunnen vragen voor elke tub die je maakt. Als je toevallig de capaciteit hebt om dergelijke dingen te produceren kun je er dus een lucratief handeltje mee opzetten. Voor de gewone sterveling zijn de gratis extra's echter veel interessanter: Fearney doet namelijk twee afgemaakte tubs bij de prijs in.

Voor 3500 pond (€4071) heb je dus alle mallen, plus een Wiliams Martini en een Lotus John Player Special tub. De Britt voert aan dat je er eenvoudig kunstobjecten van kunt maken voor in je kartcentrum of sportbar, maar dat zou natuurlijk zonde zijn. De chassis verdienen het om gebruikt te worden waar ze voor gemaakt zijn. Sla jij je slag?

Formule 1
  • Dean Farney via Facebook Marketplace, Mercedes-Benz