Valentino Rossi voegt zich bij BMW's fabrieksteam

De illustere zevenvoudig MotoGP-kampioen mag zich nu BMW Motorsport fabriekscoureur gaan noemen. De Italiaan zal uitkomen in de Fanatec GT World Challenge Europe met een BMW M4 GT3. Zijn contract houdt echter ruimte open voor andere BMW M-activiteiten...

Valentino Rossi voegt zich bij BMW's fabrieksteam

Na 21 jaar in de topklasse van de motorsport verruilde Valentino Rossi vorig jaar permanent zijn tweewieler voor een vierwieler. Na een paar races met een GT3 Ferrari startte de 43-jarige Italiaan zijn fulltime autosport carriere bij Audi's de facto fabrieksteam WRT.

Door het grandioze mismanagement van Audi Sport's GT3-programma stapte WRT over op de machines van aartsrivaal BMW. De Motorsport afdeling zag meteen een kans om Valentino officieel in te lijven en maximale PR-punten te scoren. Vanaf nu is Rossi daarom een officiële BMW Motorsport coureur.

GT3-campagne

Rossi zal samen met GT-specialisten Maxime Martin en Augusto Farfus een in zijn karakteristieke kleuren uitgedoste BMW M4 GT3 gaan rijden. Het team zal hoofdzakelijk deelnemen aan de Fanatec GT World Challenge Europe, maar komt ook in actie tijdens de Bathurst 12 Hours.

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer bekende GT3-evenementen volgen voor VR46, zoals bijvoorbeeld de 24 uur van Spa en de 24 uur van de Nürburgring.

'Meer optredens'

In het persbericht liet BMW nog een opvallend zinnetje vallen: "[Rossi] zal ook beschikbaar zijn voor verdere race en test optredens in BMW M racewagens".

Die uitspraak geeft de ruimte voor interessante mogelijkheden voor Valentino. De Italiaan heeft er immers geen geheim van gemaakt graag mee te willen strijden bij de 24 uur van Le Mans, het liefst samen met goede vriend en superfan Lando Norris.

Toevallig keert BMW in 2024 terug naar de topklasse van het World Endurance Championship met het M Hybrid V8 LMDh-prototype. Het heeft er dus alle schijn van dat we Vale46 binnen afzienbare tijd terug zullen zien op de grid op het Franse platteland.