Mario Andretti's Zandvoort-winnende Lotus 79 onder de hamer 

De eerste titelwinnende ground effect F1-wagen kan van jou zijn. Veilinghuis Bonhams biedt namelijk de Lotus 79 aan waarmee Mario Andretti de Grand Prix van Nederland won en op Monza zijn titel verzilverde.

Mario Andretti's Zandvoort-winnende Lotus 79 onder de hamer 

In de overgereguleerde moderne F1 draait alles om minuscule verfijningen en aanpassingen. Echt grote mijlpalen zijn daardoor een zeldzaamheid geworden. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi van dit jaar zullen we eraan herinnerd worden hoe een echte eruit ziet.

Veilinghuis Bonhams zal tijdens het weekend namelijk een van de exemplaren van de Lotus 79 aan gaan bieden. De zwart/gouden schoonheid was de eerste volledig gerealiseerde ground effect F1-wagen en werd met een dominant optreden in 1978 een icoon.

79

De 79 bouwde voort op het concept van de 78, de allereerste ground effect F1-machine. De 78 won in totaal zeven races in 1977 en 1978, maar kampte met aerodynamische instabiliteit. Bij harde remacties en in snelle bochten bestond het risico dat het lagedrukgebied onder de auto opeens vervloog, met alle gevolgen van dien.

Met de 79 losten Lotus designers Martin Ogilvie en Geoff Aldridge en aerodynamicus Peter Wright de problemen op door de venturi tunnels in de vloer door te trekken tot binnen de achterwielen. In een poging de extra downforce het hoofd te bieden werd het aluminium chassis op cruciale punten versterkt. Herziene achterwielophanging, gestroomlijnder bodywork en een kleinere achtervleugel maakten het plaatje af. De strakke lijnen en prachtige livery leverden de auto de bijnaam "Black Beauty" op.

Een enkele 79 debuteerde bij de zesde race van 1978 op Spa Francorchamps. In de handen van Mario Andretti won de auto meteen op zijn debuut. Andretti voegde daar nog vijf overwinningen aan toe, terwijl teamgenoot Ronnie Peterson na drie podiums en een enkele overwinningen in Oostenrijk naar binnen sleepte.

Chassis 4

Vijfenveertig jaar na de zegetocht van de Lotus 79 biedt veilinghuis Bonhams de auto aan die de titel binnensleepte. Chassis 79/4 (of JPS22 als het aan de sponsor ligt) werd door Mario Andretti gebruikt om de Grand Prix van Nederland te winnen. Het was meteen de laatste overwinning voor zowel Mario als de auto.

Tijdens het tragisch GP-weekend op Monza - waarbij Peterson uiteindelijk om het leven kwam na een startcrash - reed Mario de auto naar een zesde plek. De enkele punt was goed genoeg om het kampioenschap te verzilveren. Het is nog altijd de laatste titel voor een coureur die onder de Amerikaanse vlag meestreed.

Live op F1TV

Bonhams gebruikt chassis 79/4 als het kopstuk van hun eerste veiling tijdens een Grand Prix weekend. Bij de seizoensafsluiter in Abu Dhabi is de Lotus onderdeel van een reeks exclusieve vierwielers die onder de hamer zullen gaan. De 79 wordt geschat op een aanzienlijke 5,9 tot 8,1 miljoen euro. De veiling zal wereldwijd live te volgen zijn via F1TV Pro.

Formule 1
  • Formula 1, Formula 1, BrunoPress