Ricciardo over mogelijke comeback: 'Melbourne zal me een hoop vertellen'

DannyRic is er nog steeds niet over uit of hij nu wel of niet fulltime terug wil komen in de Formule 1. Zijn eerste ervaring als 'fan' in Melbourne zal volgens de Australiër uitsluitsel gaan geven.

Ricciardo over mogelijke comeback: 'Melbourne zal me een hoop vertellen'

Na vier matige tot slechte seizoenen bij Renault en McLaren is Daniel Ricciardo dit jaar terug op het oude nest bij Red Bull Racing. De inmiddels 33-jarige Aussie neemt een rol als reserve en testcoureur in voor het team in een poging zichzelf met een soort van pauze te resetten.

In de aanloop naar de deal richtte Daniel meerdere keren de pijlen op 2024 voor een frisse comeback, maar die overtuiging lijkt zwakker en zwakker te worden nu hij na elf seizoenen eindelijk een keer van zijn rust kan genieten.

Circus op TV

Zelfs als derde rijder zal The Honeybadger niet aanwezig zijn bij alle 23 Grand Prix. In zijn afwezigheid zal Red Bull Junior en AlphaTauri-reserve Liam Lawson het stokje overnemen. Bij de eerste twee races van het seizoen in Bahrein en Saoedi Arabië zal Danny de actie gaan volgen vanaf de tv, waardoor het circus voor het eerst in zijn carrière nog ver weg blijft:

"Ik zal de eerste race waarschijnlijk op TV bekijken. Ik denk dat dat misschien de warme gevoelens opstart en dan zal ik in Melbourne zijn. Dat is de eerste race waar ik bij zal zijn."

Melbourne zegt alles

Omdat de eerste twee races ver van zijn bed zullen zijn krijgt Ricciardo dan nog niet de kans om opnieuw een connectie te vinden met zijn geliefde sport. Toevallig zal zijn thuisrace de eerste zijn waar hij in persoon bij is. Daniel denkt dat de geluiden, geuren en de atmosfeer van Melbourne hem precies zullen vertellen hoe hij tegenover een eventuele comeback staat. Als de menigte in Albert Park hem niet kan overtuigen, dan kan niets dat:

"Midden in de hele atmosfeer en het geluid zijn, de geur, alles [zal een impact hebben]. Dat zal waarschijnlijk zijn wat het met me doet, en of ik ook opgewonden ben of terug wil komen of wat dan ook, ik ben blij dat ik nog even een fan kan zijn, we zullen zien. Maar ik denk dat Melbourne me een hoop zal vertellen. "

Formule 1
  • Red Bull Content Pool