McLaren viert 60-jarig bestaan met...dezelfde livery

Na 60 jaar F1 leek McLaren een flink feestje te gaan vieren. De MCL60 heeft echter precies hetzelfde kleurenschema als voorheen.

McLaren viert 60-jarig bestaan met...dezelfde livery

De Ferrari-achtige jubileumnaam van de nieuwe McLaren liet de verwachtingen voor de nieuwe livery hoog oplopen, maar net als Williams heeft het team uit Woking de fans flink teleurgesteld.

De 'nieuwe' auto heeft namelijk precies hetzelfde oranje, blauw en naakt carbon kleurenschema als de MCL36 van vorig jaar. De layout is nog wel even aangepast op de Red Bull-achtige sidepods die in Singapore geīntroduceerd werden, maar een speciale livery zoals Ferrari met de SF1000 deed kon er dus niet vanaf.

Jubileum

Met de MCL60 viert McLaren zestig jaar sinds Nieuw-Zeelandse racelegende Bruce McLaren voor zichzelf begon. Volgens CEO Zak Brown zal het merk ook buiten de Formule 1 het jubileum gaan vieren.

'Evolutie'

De nieuwe auto blijft McLaren ons echter nog even schuldig. Volgens Lando Norris en Oscar Piastri was de bolide op het podium een 'evolutie' van de MCL36.

Wat ons betreft zijn de twee wagens identiek. De echte MCL60 zal ongetwijfeld later verschijnen in spyshots van een shakedown, of pas bij de test in Bahrein eind deze maan.

Formule 1
  • McLaren