Formule 1 komt met podcast voor mensen die niets van de F1 weten

F1-fans die nergens verstand van hebben kunnen binnenkort een officiële bijles gaan volgen. In de Formula Why-podcast worden zelfs de meest simpele vragen beantwoord.

Formule 1 komt met podcast voor mensen die niets van de F1 weten

De Formule 1 is de laatste jaren flink in populariteit gegroeid. Daarbij veranderde niet alleen het aantal fans, maar ook de samenstelling ervan. Door het toetreden van de F1 tot social media en de lancering van Netflix-docudrama Drive to Survive werd een nieuwe generatie veel jongere, technisch minder betrokken fans aangetrokken. Aangezien de DTS-generatie vooral aangetrokken werd door de gedramatiseerde weergaves van de sport is er echter een flinke kenniskloof ontstaan.

F1-bijles

Bij het management van de Formule is de kloof tussen de traditionele fans en de nieuwe generatie ook opgevallen. Niet als een bron van irritatie, maar als een gat in de markt. Met een nieuwe podcast gaat de F1 namelijke officiële bijlessen verzorgen voor de nieuwelingen.

Formula Why zal de meest uiteenlopende - en voor de traditionele fan doodsimpele - vragen gaan beantwoorden In het persbericht worden al een paar prachtige voorbeelden genoemd:

- Waarom moeten F1-coureurs zo fit zijn?
- Waarom zijn stratencircuits zo veeleisend?
- Waarom zijn Sprint weekenden zo'n uitdaging?
- Waarom is racen in de regen zo moeilijk?

Voor en door fans

Binnen bepaalde brede onderwerpen krijgen fans de kans om directe vragen te stellen. De ingezonden audioclips van de fans worden vervolgens behandeld door motorsportjournaliste Katie Osborne en podcaster Christian Hewgill, voorheen bekend van The Fast and the Curious. Het duo schakelt bij elk onderwerp de hulp in van experts, waaronder coureurs, strategisten, ingenieurs, technisch directeurs en 'pit stop experts'.

Formula Why zal elke vrijdag online gaan verschijnen.

Formule 1
  • Formula 1, Red Bull Content Pool