Lewis Hamilton wil de ruimte in met Elon Musk

Sir Lewis ziet een nieuwe carrière voor zich als astronaut. Met de hulp van vriend Elon Musk en SpaceX wil de zevenvoudig wereldkampioen op naar de sterren en daar voorbij.

Lewis Hamilton wil de ruimte in met Elon Musk

Binnen de wereld van de Formule 1 heeft Lewis Hamilton bijna alles bereikt wat er te bereiken valt. Het is dus niet meer dan logisch dat de 38-jarige Brit verder begint te kijken. Nu zijn Mercedes niet langer sterk genoeg is om vooraan mee te vliegen zoekt Lewis het hogerop.

Sir Lewis wil namelijk in de cockpit van een heuse SpaceX raket kruipen. Tijdens een fan event in Melbourne legde hij zijn buitenaardse (en niet bijzonder milievriendelijke) plannen voor.

Gekeuvel met Elon

Het idee voor het tripje naar de sterren komt volgens Hamilton van zijn gesprekken met Tesla, Twitter en SpaceX opperhoofd Elon Musk. De Zuid-Afrikaanse techgigant was de afgelopen twee jaar een van de gasten van Lewis' dinerfeestje in Austin, Texas. Hamilton bekende geïntimideerd te zijn door Musk, maar kon de verleiding niet weerstaan om naar de ruimteplannen van Elon te vragen:

"Elon is de afgelopen twee jaar op mijn feestje in Austin geweest. Het is een soort diner dat ik gedaan heb, en dat laat ik mensen langskomen. Het is niet makkelijk om met zo iemand te praten, want zijn geest is verruimd. Het is zo'n ander niveau, weet je, dus ik word helemaal nerveus als ik met hem praat. Natuurlijk praatte ik met hem over of we op de maan geland zijn. Waar gaan we nu heen?"

Geen testpiloot

Hamilton maakte al snel duidelijk aan Musk dat hij graag een keertje de ruimte op zou willen zoeken. Lewis wil echter meer doen dan alleen meeliften met een van Elon's raketten. Als echte coureur wil hij natuurlijk zelf achter de knuppels gaan zitten. Een rol als testpiloot ziet hij echter niet voor zich. Pas als de voertuigen veilig en betrouwbaar zijn durft Lewis in te stappen.

"Ik ga, ja, op een bepaald punt. Maar ik laat een paar mensen eerst gaan want die dingen blazen zichzelf op op de weg naar boven. Hij praatte over naar Mars gaan, maar ik ben er klaar voor om de ruimte in te gaan op elk moment. Ik vertelde hem dat ik het ruimteschip zou besturen, maar ik denk dat het allemaal geautomatiseerd is!"

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots / BrunoPress